Het Nivel, een onderzoeksinstituut gefinancierd door de overheid, heeft een onderzoek uitgevoerd naar de oversterfte in 2021 en 2022. Uit dit onderzoek blijkt dat er een aanzienlijke oversterfte was onder ongevaccineerden, terwijl er juist sprake was van ondersterfte onder gevaccineerde mensen. Dit is opmerkelijk nieuws dat wordt gedeeld via verschillende social media kanalen.

Maurice de Hond heeft het rapport geanalyseerd en ontdekte dat er fouten zijn gemaakt bij het categoriseren van overlijdensgevallen als ‘ongevaccineerd’. Hij heeft een brief gestuurd naar het Nivel waarin hij de evidente fouten in het rapport aankaartte, waardoor de tabellen niet meer accuraat zijn. Het Nivel heeft in reactie hierop aangegeven dat er volgende week aanpassingen zullen worden gemaakt in het rapport.

Wetenschapsjournalist Maarten Keulemans plaatste een positieve recensie van het Nivel-rapport in de Volkskrant. De Hond verwacht echter niet dat dit artikel zal worden teruggetrokken, ondanks de fouten in het rapport.

Helaas is dit nieuws zorgwekkend. Het gaat immers om het leven van 40 Nederlanders per dag gedurende vier jaar, waarvan de oorzaken van overlijden nog steeds onbekend zijn. Het onderzoek hiernaar wordt continu bemoeilijkt door fouten en slordigheden zoals deze, wat zeer frustrerend is.


Source: https://www.ninefornews.nl/forse-rekenfout-nivel-komt-volgende-week-met-aanpassingen-in-oversterfterapport/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....