Senator JD Vance (R-OH) botste met CNN-host Dana Bash tijdens een verhitte interview in State of the Union op zondag, waarbij hij zich verzet tegen beweringen dat hij en voormalig president Donald Trump bommeldingen in Springfield, Ohio, zouden hebben aangewakkerd met hun opmerkingen over Haïtiaanse migranten.

Republikeinse vice-presidentskandidaat sen. JD Vance (R-Ohio) maakt op 4 september 2024 een campagnebezoek aan Generation Church Mesa Campus.

De stad, die ongeveer 40.000 inwoners heeft, zag onlangs een toestroom van ongeveer 20.000 Haïtiaanse immigranten, wat zorgwekkende reacties onder de bewoners teweegbracht.

Het interview werd snel controversieel toen Bash suggereerde dat Vance’s opmerkingen bijdroegen aan een klimaat van angst en zorgden voor verstoringen, waaronder bommeldingen bij lokale ziekenhuizen en overheidsgebouwen.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Jouw Huis Geleverd

Ze verwees naar opmerkingen van de burgemeester van Springfield, Rob Rue, die zei dat federale politici de stad negatief beïnvloedden met hun retoriek.

Bash beschuldigde Vance ervan een ongegronde roddel te verspreiden over immigranten die huisdieren en wilde dieren zouden eten, en vroeg zich af waarom hij zulke beweringen bleef verspreiden ondanks dat lokale ambtenaren deze betwistten.

Vance reageerde scherp en verdedigde zijn beslissing om zorgen die hem door zijn kiezers waren aangedragen naar voren te brengen. “Wat de inwoners van Springfield in gevaar brengt… is dat ze geen huisvesting kunnen veroorloven, ze kunnen geen gezondheidszorg veroorloven. De scholen zijn overweldigd, de ziekenhuizen zijn overweldigd,” zei Vance.

Hij hield deze uitdagingen verantwoordelijk voor de toestroom van migranten, die volgens hem de diensten van de stad hadden overweldigd, en voegde eraan toe dat deze problemen door de media tot nu toe genegeerd waren zolang hij en Trump niet begonnen te spreken.

Vance wees de framing van Bash terug en verklaarde dat veel van de zorgen die hij naar voren bracht gebaseerd waren op directe feedback van bewoners. “Mijn kiezers hebben ongeveer een dozijn afzonderlijke zorgen aan mij voorgelegd. Tien daarvan zijn verifieerbaar en bevestigbaar, en een paar daarvan bespreek ik omdat mijn kiezers me uit de eerste hand vertellen dat ze deze dingen zien,” zei hij.

Vance stelde dat het negeren van de zorgen van zijn kiezers een tekortkoming zou zijn, en wees erop dat de media al lange tijd de uitdagingen die kleine gemeenschappen zoals Springfield ondervinden, over het hoofd zagen.

De conversatie escaleerde toen Bash Vance beschuldigde van het bijdragen aan bommeldingen door zijn opmerkingen. Vance schoot terug en noemde Bash’s opmerking “vies.” Hij verklaarde: “Er is niets dat ik heb gezegd dat heeft geleid tot bedreigingen tegen deze ziekenhuizen… We veroordelen alle geweld.” Vance vervolgde en bekritiseerde de media omdat ze de echte zorgen van de gemeenschap niet aanpakte en in plaats daarvan zich richtte op controversiële uitspraken.

Een van de belangrijkste discussiepunten in het interview was een viraal verhaal over Haïtiaanse immigranten die vermeend huisdieren en wilde dieren in Springfield aten.

Vance verdedigde zijn beslissing om het probleem ter sprake te brengen, en merkte op dat het was gebaseerd op klachten van lokale bewoners en zelfs 911-meldingen. “Ik werd verteld, Dana, door de Amerikaanse media, dat het ongegrond was dat migranten de ganzen uit de lokale vijver vingen en deze aten. En toch zijn er 911-meldingen van ver voordat dit ooit een viraal fenomeen werd van mensen die klaagden over dat exacte gebeuren,” legde hij uit en versterkte zijn standpunt dat hij naar zijn kiezers luisterde.

Terwijl het interview vorderde, werd de discussie tussen Vance en Bash steeds spannender, met Vance die Bash beschuldigde van herhaaldelijk onderbreken. “Dana, wil je me vragen stellen en me dan laten antwoorden? Of wil je met mij debatteren over deze onderwerpen?” vroeg hij, duidelijk gefrustreerd.

Hij merkte ook op dat Bash andere politieke figuren, waaronder vicepresident Kamala Harris, tijdens interviews met meer soepelheid had behandeld, waardoor zij vragen konden beantwoorden zonder onderbreking.

De uitwisseling benadrukte Vance’s vastberadenheid om loyaal te blijven aan zijn kiezers en zich te verzetten tegen beschuldigingen dat zijn opmerkingen geweld aanmoedigden of desinformatie verspreidden.

Hij benadrukte dat zijn zorgen over de impact van massale immigratie op kleine steden zoals Springfield legitiem waren en gebaseerd op eerstehands ervaringen van de gemeenschap.

Kijk de video:


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/jd-vance-torches-cnns-dana-bash-during-fiery-interview-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....