Deel deze informatie met je vrienden op sociale media!

Er is opnieuw een poging gedaan om een aanslag te plegen op Donald Trump. Terwijl de presidentskandidaat aan het golfen was, ontdekten zijn beveiligers een man met een vuurwapen in de bosjes bij de golfclub. Trump werd snel naar een veilige plek gebracht.

De verdachte, Ryan Wesley Routh, vocht enige tijd in 2022 in Oekraïne tegen de Russen. Edward Snowden suggereert dat de agentschappen van het Witte Huis geen ‘schone handen’ hebben. Hij spreekt van een ‘Oswald-vibe’.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

Lee Harvey Oswald werd beschuldigd van de moord op president Kennedy. Later gaf CIA-agent James Files toe dat hij het fatale schot op het hoofd van Kennedy afvuurde.

Blowback

Snowden zegt dat het Congres opheldering moet vragen op X. Hij zegt niet dat de schutter een professional was die ergens op de loonlijst stond, maar dat betekent niet dat de overheid zijn strijdlust niet heeft aangewakkerd, zoals we eerder deden bij Bin Laden. “We hadden daar een woord voor bij de CIA: blowback,” aldus Snowden.

Routh had eerder aangegeven bereid te zijn om in Oekraïne te sneuvelen, volgens de New York Times, die hem vorig jaar heeft geïnterviewd. Hij zei ook dat hij Afghaanse militairen wilde rekruteren om deel te nemen aan de oorlog in Oekraïne.

Flink strafblad

In 2022 schreef hij op X: “Ik ben bereid om naar Krakau te vliegen en naar de grens van Oekraïne te gaan om te vechten en te sterven”.

NBC News meldt dat hij een flink strafblad lijkt te hebben.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

57stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je social media!

+

Meld je aan voor onze gratis PUSH-meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram-kanaal

Volg ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?


Source: https://www.ninefornews.nl/oswald-vibe-snowden-suggereert-dat-witte-huis-geen-schone-handen-heeft-na-nieuwe-aanslag-op-trump/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....