Ryan Wesley Routh, 58, de verdachte in een poging tot moord op voormalig president Donald Trump op zijn golfclub in Florida afgelopen zondag, heeft een geschiedenis van pro-Oekraïne activisme en financiële steun voor democratische kandidaten.

Een sheriff van Palm Beach en een paar eerste hulpverleners staan op Gun Club Rd. achter Trump International Golf Club waar de FBI een poging tot moord op de Republikeinse presidentskandidaat, voormalig president Donald Trump, op 15 september 2024 onderzoekt.

Routh werd gearresteerd nadat hij angebelijk een AK-47-geweer op Trump had gericht vanaf een afstand terwijl hij een ronde golf speelde op zijn club in West Palm Beach.

Het incident markeert opnieuw een poging op het leven van de voormalig president, met Trump’s beveiligingsdiensten die snel reageerden om de bedreiging af te wenden.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzonden

Routh, oorspronkelijk uit Greensboro, North Carolina, en nu woonachtig in Kaaawa, Hawaii, heeft niet alleen nieuws gemaakt vanwege zijn betrokkenheid bij de poging tot moord, maar ook vanwege zijn steun aan de oorlogsinspanning van Oekraïne.

In 2022 reisde Routh naar Oekraïne, waar hij beweerde te hebben geholpen met het werven van buitenlandse strijders voor het Internationaal Legioen, een Oekraïense militaire eenheid bestaande uit vrijwilligers van over de hele wereld.

Routh plaatste vaak berichten op sociale media over zijn activiteiten in Oekraïne en zijn inzet om tegen Russische troepen te vechten.

In een video die online werd geplaatst tijdens zijn tijd in Oekraïne, legt Routh zijn rol uit bij het werven en ondersteunen van buitenlandse strijders. “De meeste mensen vragen zich af wat ik in Oekraïne doe. Dit is een centrum om mensen te helpen als ze uit andere landen komen, een locatie te hebben, iemand om mee te praten als een begroetingscommissie om hen te krijgen op de locatie waar ze moeten zijn,” zei hij, terwijl hij zijn betrokkenheid bij het organiseren van vrijwilligersinspanningen beschreef.

Ondanks dat hij geen militaire ervaring had, uitte Routh de wens om deel te nemen aan de strijd, hoewel hij uiteindelijk in een niet-gevechtscapaciteit werkte vanwege zijn leeftijd.

Routh beweerde ook Afghanen te hebben geworven, van wie sommigen op de vlucht waren voor de Taliban, om in Oekraïne te vechten.

Hij vertelde aan The New York Times in een interview in 2023 dat hij werkte aan het verplaatsen van Afghaanse soldaten vanuit Pakistan en Iran naar Oekraïne, waarbij hij zelfs suggereerde dat hij paspoorten via corrupte kanalen kon verkrijgen. “We kunnen waarschijnlijk enige paspoorten via Pakistan kopen, aangezien het zo’n corrupt land is,” zei hij.

Het blijft onduidelijk hoe succesvol zijn wervingsinspanningen waren, hoewel een voormalige Afghaanse soldaat bevestigde dat Routh contact met hem had opgenomen met de kans om te vechten.

X Screenshot – Raheem Kassam
X Screenshot – Raheem Kassam

Rouths inzet voor de oorlogsinspanning van Oekraïne ging verder dan werving. Hij was sterk betrokken bij fondsenwervingen en het coördineren van hulp voor Oekraïne en verscheen zelfs in interviews met internationale media om zijn zaak te promoten.

In een interview in 2022 met Newsweek Roemenië, verklaarde Routh: “Dit gaat over goed tegen kwaad. Dit is een sprookje, je weet wel, elke film die we ooit hebben gekeken, dit is zeker kwaad tegen goed. We hebben hier duizenden en duizenden mensen nodig die met Oekraïners vechten.”

[embedded content]

Routh lijkt ook te zijn verschenen in promotiemateriaal voor het Azov-bataljon, een controversiële Oekraïense militie met neo-nazi-affiliaties.

Echter, Rouths politieke opvattingen en activiteiten beperkten zich niet tot Oekraïne. Hij had een gedocumenteerde geschiedenis van politieke donaties en berichten op sociale media ter ondersteuning van democratische kandidaten.

Records van de Federal Election Commission (FEC) onthullen dat Routh 19 donaties aan democratische campagnes heeft gedaan via ActBlue, het crowdfundingplatform van de Democraten, tussen 2020 en 2022.

Zijn bijdragen, totaal $144,40, waren gericht op een reeks kandidaten, waaronder Elizabeth Warren, Andrew Yang, Tulsi Gabbard en Tom Steyer.

Rouths politieke trouw lijkt in de loop der jaren te zijn verschoven. In 2016 stemde hij naar verluidt op Donald Trump, maar raakte later teleurgesteld in de voormalig president. In 2020 steunde Routh publiekelijk Tulsi Gabbard, een democratische kandidaat uit Hawaii, voordat hij uiteindelijk Joe Biden en Kamala Harris steunde. Zijn berichten op sociale media van de laatste jaren tonen zijn groeiende frustratie met Trump, waarbij een bericht in juni 2020 luidde: “Hoewel je mijn keuze was in 2016, hoopten ik en de wereld dat president Trump anders en beter zou zijn dan de kandidaat, maar we waren allemaal zeer teleurgesteld.”

Ondanks zijn verschuiving in politieke alignering, bleef Routh zijn steun voor pro-Oekraïense inspanningen uiten en pleitte hij zelfs voor Amerikaanse soldaten om deel te nemen aan de strijd. Hij toonde ook interesse in het ondersteunen van defensiepogingen voor Taiwan en Zuid-Korea.

De poging tot moord vond plaats op zondagmiddag terwijl Trump golf speelde op zijn club in West Palm Beach.

Secret Service-agenten die op de baan waren opgesteld, merkten de loop van een geweer op dat door de struiken stak, ongeveer 400 meter van waar Trump aan het spelen was. Een agent opende het vuur, waardoor Routh in een SUV moest vluchten, terwijl hij een AK-47-geweer, twee rugzakken, een GoPro-camera en een kijker achterliet.

Palm Beach County Sheriff Ric Bradshaw

Routh werd later opgepakt door de wetshandhaving in Martin County, Florida, waar hij werd beschreven als kalm en ongevoelig voor vragen over waarom hij was gestopt. “Hij vroeg nooit, ‘Waar gaat dit over?’” zei Martin County Sheriff William Snyder. “Voor de hand liggend, wetshandhaving met lange geweren, blauwe lichten, veel gaande. Hij stelde het nooit in vraag.”

Palm Beach County Sheriff Ric Bradshaw prees de snelle actie van de Secret Service, daarbij opmerkerend dat het incident veel erger had kunnen zijn. “De Secret Service deed precies wat ze hadden moeten doen,” zei Bradshaw. “Ze boden precies aan wat de bescherming had moeten zijn, en hun agent deed fantastisch werk.”

Rouths achtergrond omvat een veroordeling in 2002 voor het bezit van een massavernietigingswapen na een staakt-het-vuren met de politie in North Carolina, wat verdere vragen oproept over zijn motieven en verleden gedrag.

Zijn sociale media-accounts zijn inmiddels genomen, maar gebruikers hadden al veel van zijn berichten gearchiveerd, wat inzicht biedt in zijn politieke opvattingen en activiteiten.

Terwijl het onderzoek doorgaat, onderzoeken de autoriteiten Rouths banden met Oekraïne en zijn evoluerende politieke opvattingen.

De poging tot moord onderstreept de voortdurende veiligheidszorgen rond Trump terwijl hij campagne voert voor de presidentsverkiezingen van 2024.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/questions-swirl-around-would-be-trump-assassins-ukrainian-ties-watch/

.


Een gedachte over “Vragen Draaien Rond de Oekraïense Connecties van de Poging tot Moord op Trump [KIJK].”
  1. Uiteraard zal ongekozen deepstater Dick Schoof zijn grote zorg uitspreken met de bijdachte dat het helaas wéér niet gelukt is.
    Het ruimen van de deepstate mag toch wel eens gelukken na 70 jaar Bilderberg-nazi-bewind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....