Tito Jackson, een sleutelfiguur uit de legendarische Jackson-familie en een van de oprichters van The Jackson 5, is op 70-jarige leeftijd overleden.

Volgens Entertainment Tonight heeft Steve Manning, de voormalige manager van de Jackson-familie, onthuld dat Tito een hartaanval heeft gehad terwijl hij van New Mexico naar Oklahoma reed. Hoewel het eerste rapport wijst op een hartaanval, is de officiële doodsoorzaak nog niet vastgesteld.

Zijn zonen, Taj, Taryll en TJ, leden van de R&B-groep 3T, hebben het overlijden van hun vader bevestigd in een emotionele Instagram-post. “Met een zwaar hart kondigen we aan dat onze geliefde vader, Rock & Roll Hall of Famer Tito Jackson, niet meer bij ons is. We zijn geschokt, verdrietig en gebroken,” schreven ze.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verstuurd

Ze gingen verder met het beschrijven van hem als een “ongelooflijke man” die door velen bekend stond als Tito Jackson, ‘Coach Tito,’ of gewoon ‘Poppa T.’ Zijn zonen benadrukten hun diepe verdriet en zeiden: “Het zal voor ons voor altijd ‘Tito Tijd’ zijn. Vergeet niet te doen wat onze vader altijd predikte, en dat is ‘Heb elkaar lief.’ We houden van je, Pops,” zoals gerapporteerd door de New York Post.

Tito Jackson, geboren als Toriano Adaryll Jackson op 15 oktober 1953 in Gary, Indiana, was de derde van tien kinderen die geboren werden uit Katherine en Joe Jackson. Met de ontdekking van Tito’s muzikale talent op jonge leeftijd, richtte Joe Jackson in 1964 de Jackson Brothers op, met Tito en zijn broers Jermaine en Jackie.

De groep breidde zich later uit tot The Jackson 5 in 1966, met de toevoeging van de jongere broers Michael en Marlon. Tito’s rol als gitarist en achtergrondzanger hielp de groep naar sterrenstatus toen ze in 1969 een contract tekenden bij Motown Records. Hits zoals “ABC,” “I Want You Back,” en “I’ll Be There” maakten hen tot Motown’s grootste act van die tijd.

Hoewel The Jackson 5 in 1975 Motown verliet en zich hernoemde tot The Jacksons, ging hun succes door. Tito begon later aan een solocarrière en bracht twee studioalbums uit: Tito Time in 2016 en Under Your Spell in 2021. Hij bleef optreden met zijn broers Jackie en Marlon als onderdeel van The Jacksons, inclusief een recente tour die hen in 2024 naar Duitsland, Schotland, Californië en Engeland bracht.

[embedded content]

Enkele dagen voor zijn overlijden bezocht Tito een herdenkingsplechtigheid voor zijn broer Michael in München, en schreef: “We zijn diep dankbaar voor deze speciale plek die niet alleen zijn herinnering eert, maar ook onze gedeelde erfenis.”

De Jackson-broers stonden op het punt om aankomende shows te verzorgen in Atlantic City, New Jersey, en Cincinnati, Ohio, later dit jaar. Fans en familie blijven achter om te rouwen om het verlies van een man wiens muzikale erfenis een tijdperk heeft gevormd.


De meningen die zijn geuit door bijdragers en/of inhoudsPartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/tito-jackson-music-pioneer-and-brother-of-michael-jackson-dies-at-70-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....