Een loslopende hond op het spoor in Etterbeek zorgde maandagavond voor chaos in de avondspits. Maar liefst vijftig treinen liepen vertraging op en tien werden zelfs volledig afgeschaft. Dit incident vond plaats op de drukke spoorlijn 161, die Brussel met Namen verbindt. De gevolgen waren dan ook aanzienlijk.

Volgens Infrabel, de spoorinfrastructuurbeheerder, werd het treinverkeer rond 17.50 uur voor het eerst stilgelegd vanwege de loslopende hond. Hoewel het dier nog niet gevonden was, kon het treinverkeer na ongeveer een uur weer hervat worden. Echter, de vertragingen en geannuleerde treinen waren toen al een feit.

Omstreeks 19.30 uur kreeg Infrabel opnieuw het bevel om het treinverkeer stil te leggen, omdat de hond was opgedoken in Watermaal, iets verderop. De eigenaar van de hond was ook ter plaatse gekomen. Na ongeveer tien minuten kon het verkeer weer normaal rijden. “Vermoedelijk is de situatie daarmee in orde”, aldus Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel.

Het incident had grote gevolgen voor het treinverkeer. Rond 20 uur hadden al vijftig treinen vertraging opgelopen en waren er tien volledig afgeschaft. Verwacht wordt dat er ook de komende uren nog gevolgvertragingen zullen zijn. Het feit dat het incident plaatsvond op de belangrijke spoorlijn 161, aan het einde van de avondspits, maakte de situatie extra problematisch.

Het stilleggen van het treinverkeer vanwege loslopende dieren is niet gebruikelijk. Infrabel benadrukt het belang van het onder controle houden van huisdieren om ongelukken te voorkomen. “Je probeert levens te redden en onnodige aanrijdingen te vermijden. Maar de gevolgen hier zijn zwaar”, aldus Baeken. Hij merkt echter op dat het niet duidelijk is hoe de hond op het spoor terecht is gekomen. “Het is niet noodzakelijk zo dat het dier niet aan de leiband werd gehouden. Het kan ook gewoon ontsnapt zijn.”

Bron: BELGA
Vandaag om 20:28


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240916_96674428

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....