Een vrouw in het Verenigd Koninkrijk schrok zich een ongeluk toen ze een rat in haar toilet aantrof. Ze voelde iets tegen haar bil duwen en toen ze keek, zag ze tot haar grote schrik het knaagdier. Rattenvanger Kieran Sampler, die al veel ervaring heeft met het bestrijden van knaagdieren, was ook verbaasd. Hij vertelde dat hij nog nooit had meegemaakt dat een rat via het toilet naar binnen kwam.

Sampler heeft al heel wat bijzondere situaties meegemaakt tijdens zijn werk. Zo heeft hij ratten aangetroffen die in een houten bed leefden en zelfs een rat die zich verstopte in de lade van een nachtkastje nadat de kat hem had meegenomen naar binnen. Gelukkig heeft Sampler een effectieve methode ontwikkeld om de ratten te bestrijden. Hij heeft zijn Lakelandterriërs getraind om de knaagdieren op te sporen en te doden. Volgens hem is dit een betere en snellere methode dan het gebruik van rattenvallen of gif.

Sampler benadrukt ook het belang van preventieve maatregelen om ratten buiten de deur te houden. Vooral in de winterperiode zijn ratten actief en ze zijn dol op snoeiafval. Het is dus belangrijk om de tuin netjes te houden en geen voedsel voor de ratten achter te laten.

Dus, wees gewaarschuwd! Zorg ervoor dat je toilet ratvrij blijft, anders zou je zomaar een onaangename verrassing kunnen tegenkomen tijdens je toiletbezoek.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240916_96906036

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....