De wereld van Frits van Eerd, de voormalige topman van Jumbo, werd in september 2022 op zijn kop gezet. Hij werd plotseling gearresteerd en zat die dag tegenover rechercheurs in een politiebureau, zonder te weten waarvan hij verdacht werd. Zaken van jaren geleden werden plotseling opgerakeld en hij werd geconfronteerd met vragen waar hij geen antwoord op had. Zijn advocaat, Robbert Jonker, benadrukte dat Van Eerd geen normale verdachte is, maar hij verwacht geen voorkeursbehandeling.

Ook Theo E., de andere verdachte in de witwaszaak, was niet aanwezig op de eerste zitting. Zijn advocaat beweerde dat zijn cliënt als de grote spil in de fraudezaak wordt neergezet, maar dat dit niet terug te vinden is in de aanklacht. E. hoopt zijn kant van het verhaal in een nader verhoor te kunnen toelichten.

Voordat de zaak inhoudelijk behandeld kan worden, moet er nog veel onderzoek worden gedaan. Het Openbaar Ministerie gaf aan dat er nog verhoren moeten plaatsvinden, ook van getuigen.

Het is bijna onvermijdelijk dat auto- en motorliefhebber Van Eerd de omstreden Theo E. tegenkwam in de wereld van de motorcross in Nederland. E. is al eerder veroordeeld voor witwassen en fraude en stond bekend als de ‘autodealer van de Amsterdamse onderwereld’. Ondanks deze reputatie bleef Van Eerd contact met hem houden en contracten met hem afsluiten. Dit bleek later een grote fout te zijn, aangezien er gesjoemeld zou zijn met sponsorcontracten, valse facturen en geld en goederen die illegaal werden uitgewisseld.

De supermarktbobo zou in ruil voor sponsorgelden diverse voertuigen hebben ontvangen, terwijl Theo E. hier ook flink aan verdiende. Het is nog onduidelijk in hoeverre Van Eerd vrijwillig betrokken was bij deze contracten, dit zal tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak moeten blijken.

Van Eerd besloot om niet aanwezig te zijn op de regiezitting, omdat hij het gevoel heeft dat hij bij het Openbaar Ministerie “tegen een muur praat” en al publiekelijk veroordeeld is. Het is een spannende tijd voor de voormalige topman van Jumbo, waarbij zijn onschuld nog bewezen moet worden.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240916_96854975

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....