Michigan State Police Motor Carrier Officer Daniel Kerstetter, 45, is overleden aan ernstige verwondingen na een verkeersstop ongeluk op de Interstate 75.

Officier Kerstetter raakte kritiek gewond op vrijdag 13 september 2024, toen zijn patrouillevoertuig werd aangereden door een Ford Explorer terwijl hij een verkeersstop uitvoerde in Lincoln Park.

Ondanks dat hij naar een nabijgelegen ziekenhuis werd gebracht, bezweek Kerstetter op zondag aan zijn verwondingen, nadat zijn familie had besloten om hem van levenondersteuning te halen.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

De organen van officier Kerstetter zijn gedoneerd in overeenstemming met zijn wensen, waarmee hij zijn dienst aan anderen voortzet, zelfs in de dood.

Michigan State Police Directeur Kol. James F. Grady II drukt zijn verdriet uit over het verlies van een toegewijde officier. “We zijn diepbedroefd om dit verlies,” zei Grady in een verklaring. “Verkeershandhaving is gevaarlijk werk. De toewijding van onze motor carrier officieren en troopers om het publiek veilig te houden op onze wegen is prijzenswaardig en eervol. Met de beslissing om het leven te schenken, zelfs in zijn dood, dient MC Officier Kerstetter anderen.”

Ongeluk Details

Het tragische ongeluk vond plaats rond 08:30 uur op 13 september, toen officier Kerstetter zijn patrouillevoertuig achter een vrachtwagen had gestopt nabij Dix Highway op de noordelijke I-75. Kerstetter, die in zijn voertuig zat met zijn veiligheidsgordel om, werd aangereden door een Ford Explorer die tegen een middenwand was gereden voordat hij verder de snelweg opging.

De impact van de crash duwde Kerstetter’s patrouillewagen tegen de achterkant van de vrachtwagen.

De bestuurder van de Ford Explorer, een onbekende vrouw, stierf ter plaatse, terwijl de bestuurder van de vrachtwagen niet gewond raakte.

Voorlopige onderzoeken, gebaseerd op getuigenverklaringen, suggereren dat de Ford Explorer de middenwand raakte voordat hij richting Kerstetter’s patrouillevoertuig stuurde. De autoriteiten onderzoeken nog steeds de oorzaak van het ongeluk.

[embedded content]

Een Toegewijde Officier en Familie Man

Officier Kerstetter trad toe tot de Michigan State Police in januari 2023 en studeerde af als onderdeel van de 26e Motor Carrier Officer Recruit School in mei van dat jaar.

Hij was toegewezen aan het Metro North Post, een deel van de Commercial Vehicle Enforcement Division, die zich richt op het monitoren van de grootte, het gewicht en de naleving van verkeerswetten van commerciële voertuigen.

Kerstetter stond bekend om zijn toewijding aan het veilig houden van de wegen in Michigan. Motor Carrier Officers, zoals Kerstetter, zijn in uniform en gewapende leden van de Michigan State Police die gespecialiseerd zijn in de handhaving van commerciële voertuigen.

Hun verantwoordelijkheden omvatten het uitvoeren van voertuig- en bestuurderinspecties en het handhaven van regelgeving voor gevaarlijke stoffen.

Kerstetter laat een vrouw en drie kinderen achter. De beslissing van zijn familie om zijn organen te doneren wordt gezien als een voortzetting van zijn inzet om anderen te helpen, een waarde die hij gedurende zijn leven en carrière heeft gekoesterd.

[embedded content]

Golf van Steun en Verdriet

De Michigan State Police heeft een golf van steun ontvangen van mede-officieren, hulpverleners en het publiek na het overlijden van Kerstetter. “We zijn hen diep dankbaar die op de plaats van het ongeval waren en blijven steun bieden,” zei de Michigan State Police in een verklaring.

Het ministerie wordt verwacht binnenkort details over de uitvaart van Kerstetter vrij te geven.


Lees de volledige verklaring van de Michigan State Police:

De Michigan State Police (MSP) is diep bedroefd om te delen dat Motor Carrier Officer Daniel Kerstetter van de Commercial Vehicle Enforcement Division van de levensondersteuning zal worden gehaald in afwachting van de beslissing van zijn familie om zijn organen te doneren. MC Officier Kerstetter kon de verwondingen die hij opliep als gevolg van een verkeersongeluk op 13 september 2024, niet overleven.

MC Officier Kerstetter, 45 jaar oud, trad toe tot de MSP in januari 2023 en studeerde af als lid van de 26e Motor Carrier Officer Recruit School op 25 mei 2023. Hij was toegewezen aan het Metro North Post. MC Officier Kerstetter is getrouwd en heeft drie kinderen.

“We zijn diepbedroefd om dit verlies,” zei Kol. James F. Grady II, directeur van de MSP. “Verkeershandhaving is gevaarlijk werk. De toewijding van onze motor carrier officieren en troopers om het publiek veilig te houden op onze wegen is prijzenswaardig en eervol. Met de beslissing om het leven te schenken, zelfs in zijn dood, dient MC Officier Kerstetter anderen.”

Omstreeks 08:30 uur op 13 september was MC Officier Kerstetter gestopt aan de kant van de noordelijke I-75 nabij Dix in Lincoln Park om een verkeersstop uit te voeren, toen zijn patrouillevoertuig door een andere bestuurder werd aangereden. MC Officier Kerstetter zat met zijn veiligheidsgordel om in zijn voertuig op het moment van de crash. Voorlopig onderzoek en getuigenverklaringen wijzen erop dat een Ford Explorer de middenwand raakte voordat hij verder de snelweg opging, uiteindelijk het patrouillevoertuig van MC Officier Kerstetter raakte en het tegen de achterkant van de vrachtwagen duwde. De bestuurder van de Ford Explorer heeft de crash niet overleefd. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond.

De MSP wil onze vele politiepartners en hulpverleners erkennen die hebben geholpen op de plaats van het ongeval en die blijven steun bieden aan ons departement. We willen ook het personeel en de medische professionals in het Detroit Receiving Hospital bedanken voor hun ondersteunende zorg.

Motor carrier officieren zijn gewapende leden in uniform van de MSP die zich specialiseren in de handhaving van commerciële voertuigen. Ze handhaven verkeersveiligheidswetten voor commerciële voertuigen, beschermen de infrastructuur door agressieve grootte- en gewichtscontrole, voeren inspecties uit van commerciële voertuigen en bestuurders en dragen bij aan de homeland security-inspanningen door de regelgeving voor gevaarlijke materialen af te dwingen.

De verkeersongeluk blijft onder onderzoek.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/end-of-watch-officer-dies-after-horrific-crash-final-life-saving-act-in-michigan-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....