Deel deze informatie met je kennissen op je social media en help ons!

De Franse Eurocommissaris Thierry Breton is per direct opgestapt. De reden voor zijn ontslag lijkt een conflict te zijn met de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen.

Breton, die voor de tweede keer was voorgedragen door Macron, heeft op X geschreven dat Von der Leyen de president heeft gevraagd om een andere kandidaat voor te dragen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

De Europese Commissie wil geen commentaar geven op het plotselinge vertrek van Breton. Ook wordt er niet gereageerd op de beschuldigingen van Breton, die Von der Leyen beschuldigt van ‘twijfelachtig bestuur’.

Grote ruzie

Het vertrek van Breton zorgt voor veel ophef. “Er is een grote ruzie in de top van de EU,” constateert theatermaker George van Houts.

Voormalig NOS-directeur Bauke Geersing is blij dat hij is opgestapt. “Hij is de man achter de brief die eigenlijk censuur tegen X betekende. Hij heeft die brief later ingetrokken. Je kunt je afvragen welke machinaties zich daar hebben afgespeeld. Nu is het afwachten of we niet van de regen in de drup belanden,” aldus Geersing.

Despoot

“Er kan maar één despoot zijn, moeten Von der Leyen en Breton hebben gedacht. Het Europese schouwspel is weer eens niet om aan te zien,” vindt professor Tijl De Bie.

Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP) merkt op: “Hij is achter zijn rug om geofferd door Von der Leyen op het altaar van de doorgeslagen gendergelijkheid. Erg pijnlijk.”

Von der Leyen probeert al weken een nieuwe Europese Commissie samen te stellen, waarbij ze streeft naar een gelijk aantal vrouwen en mannen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je social media!

+

Meld je aan voor onze gratis PUSH-meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Maak het spannender door gebruik te maken van meerdere alinea’s. Voeg een “one liner” toe op basis van een van de foto’s:

Foto: Thierry Breton (belgium24.eu CC BY 2.0)


Source: https://www.ninefornews.nl/plotseling-vertrek-despoot-thierry-breton-maakt-veel-los-grote-ruzie-in-top-eu/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....