De autoriteiten hebben een man gearresteerd die beschuldigd wordt van het proberen te schieten op de voormalige president Donald Trump terwijl hij aan het golfen was in West Palm Beach, Florida. De verdachte, geïdentificeerd als de 58-jarige Ryan Wesley Routh, zou op zondag tijdens een ronde golf op Trump International Club met een AK-47 op Trump hebben gericht.

Een voertuig van de sheriff van Palm Beach County staat geparkeerd naast het bord van de Trump International Golf Club in West Palm Beach, Florida. De FBI onderzoekt op zondag een poging tot moord op de voormalige president Donald Trump.

Volgens de wetshandhaving heeft Routh een lange strafrechtelijke geschiedenis, waaronder een veroordeling van meer dan 20 jaar geleden voor het bezitten van een massavernietigingswapen, zo meldt News & Record.

Routh’s criminele verleden omvat een blokkade met de politie in Greensboro, North Carolina, waar hij zichzelf had barricadeerd in een bedrijf nadat hij was gevlucht voor een verkeersstop terwijl hij gewapend was. In een sociale media-post uit 2020 uitte hij spijt over zijn stem voor Trump in 2016, waarbij hij beweerde: “We waren allemaal sterk teleurgesteld.” Routh voegde eraan toe: “Ik zal blij zijn wanneer je weg bent (sic),” zo meldt de Daily Mail.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzonden

Naast zijn anti-Trump berichten was Routh ook uitgesproken over de oorlog in Oekraïne. In een 2022-interview met News Week Romania uitte Routh sterke meningen, waarbij hij claimde dat hij actief strijders voor Oekraïne aan het werven was, en stelde hij: “Dit is beslist kwaad tegen goed.” Zijn sociale media stonden vol met berichten die geweld verheerlijkten in wat hij beschreef als een strijd voor gerechtigheid, wat zijn onvoorspelbare denkpatroon verder benadrukte.

Tijdens een persconferentie bevestigde sheriff Ric Bradshaw van Palm Beach dat Routh was gezien door een agent van de Secret Service die de loop van het geweer achter een hek zag uitsteken. De agent schoot op de verdachte, die vluchtte in een zwarte SUV. Een getuige kon het kenteken van het voertuig vastleggen, wat hielp bij de arrestatie van Routh.

Het incident is de tweede moordpoging gericht op Trump in slechts twee maanden. Een eerdere poging vond plaats tijdens een rally in Butler, Pennsylvania. Congreslid Mike Waltz (R-Fla.), lid van de House Task Force voor moordpogingen, benadrukte de ernst van de situatie en merkte op: “Dit was geen geïsoleerd voorval.”

De voormalige president Donald Trump spreekt met verslaggevers in de spinruimte van het Pennsylvania Convention Center na het ABC News presidentiële debat tussen hem en vice-president Kamala Harris op 10 september 2024.

Routh kon binnen 400-500 meter van Trump komen voordat hij werd opgemerkt door de Secret Service. Gelukkig raakte niemand gewond. De autoriteiten herstelden een AK-47-geweer, een rugzak en een GoPro-camera van de plaats delict.

Onderzoeken zijn aan de gang, waarbij het Congres en de wetshandhaving samenwerken om meer te achterhalen over het incident en eventuele verbindingen met andere dreigingen.

De plek waar Routh werd gevonden wordt beschouwd als een kwetsbaar deel van de golfbaan vanwege de nabijheid van de weg. Wetshandhaving heeft het publiek gerustgesteld dat de veiligheidsmaatregelen rond Trump sindsdien zijn versterkt. Special Agent Rafael Barros bevestigde dat de Secret Service haar aanwezigheid heeft vergroot na de twee recente pogingen op het leven van Trump en voegde eraan toe: “We leven in gevaarlijke tijden.”


De meningen die worden uitgesproken door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/chilling-social-media-posts-from-would-be-assassin-at-trump-golf-course-revealed/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....