Jeremy Kauffman, een libertaire politieke activist en ondernemer uit New Hampshire, maakte deze week headlines nadat hij een video deelde die een intense ontmoeting met twee personen toonde die beweerden FBI-agenten te zijn.

De agenten bezochten Kauffmans huis op maandag, naar verluidt als reactie op een sociale mediapost die hij had gemaakt op X (voorheen Twitter).

De ontmoeting escaleerde snel in een staakt-het-vuren tussen de agenten en Kauffman, die zijn grondwettelijke rechten aanhaalde en weigerde zich terug te trekken.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzendend

Kauffman, bekend van de oprichting van het blockchain-gebaseerde file-sharing project LBRY en zijn betrokkenheid bij het Free State Project, werd benaderd door twee mannen, van wie er een zichzelf identificeerde als “Donald van de FBI in New Hampshire.”

De agenten beweerden dat ze daar waren om een ongespecificeerde sociale mediapost van Kauffman te bespreken.

Echter, toen Kauffman vroeg om hun identificatie en volledige namen, weigerden ze, wat leidde tot een gespannen uitwisseling die Kauffman opnam en later online plaatste.

Spanningen Escaleren Tijdens Confrontatie

In de video is te zien hoe Kauffman de legitimiteit van de twee individuen in twijfel trekt. De kale agent, die zichzelf als Donald voorstelde, vroeg Kauffman herhaaldelijk om te stoppen met opnemen, een verzoek dat Kauffman afwees met verwijzing naar zijn recht op de Eerste Amendement.

Toen de agenten weigerden om zich volledig te identificeren, stelde Kauffman een ultimatum: ofwel toon de juiste identificatie of verlaat het terrein.

“Jullie hebben het hier over een paar honderd dollar verbranden, laat staan al de tijd dat jullie besteden aan het onderzoeken van iets waarvan jullie weten dat het niet tegen de wet is,” zei Kauffman, terwijl hij de verspilling van middelen bij het targeten van zijn sociale media-activiteit benadrukte.

De agenten probeerden uit te leggen dat hun bezoek was om te zorgen dat er geen bedreigingen waren die verband hielden met Kauffmans online uitspraken.

Echter, Kauffman snauwde terug en beschuldigde hen ervan onderdeel te zijn van een “regime” dat burgers target voor het uitoefenen van hun recht op vrije meningsuiting.

“Hebben jullie de Grondwet niet gelezen? Geloven jullie niet in Amerika?” vroeg Kauffman. “Hoe doen jullie je werk en gaan jullie weer naar huis?”

De agenten, zichtbaar ongemakkelijk met Kauffmans vragen, liepen uiteindelijk weg en weigerden verder in gesprek te gaan. Terwijl ze vertrokken, riep Kauffman: “Jullie zijn f**kheads die proberen zich als pestkoppen te gedragen, en ik hoop dat jullie naar huis gaan en je schamen.”

Kijk naar de video:

Groeiende Trend van Politie-Overschrijding?

Dit voorval is niet de eerste keer dat federale agenten beschuldigd worden van het overschrijden van hun bevoegdheden in reactie op de online activiteiten van burgers.

Volgens rapporten van The Gateway Pundit, zijn er meerdere gevallen geweest waarin Amerikanen door wetshandhavers werden bezocht na het plaatsen op sociale media.

In één geval ontving een inwoner van North Dakota, die zich verzette tegen een door China geleide maïsmolenproject, bezoek van zowel de lokale politie als FBI-agenten na het plaatsen van een sectie van de Verklaring van Onafhankelijkheid op Facebook.

Facebook Screenshot – Jodi Carlson

In een ander geval dat eerder dit jaar werd gerapporteerd, kreeg een vrouw in Louisiana die sociale media had gebruikt om een man die naar verluidt betrokken was bij de dood van haar neef te onthullen bezoek van federale agenten.

Evenzo meldde een inwoner van Oklahoma dat hij werd ondervraagd door FBI-agenten over hun sociale mediaposts.

Deze incidenten hebben zorgen geuit over de vraag of wetshandhaving wordt ingezet tegen gewone Amerikanen die afwijkende of controversiële standpunten online uiten.

Critici stellen dat dergelijke acties neerkomen op overreach van de overheid en intimidatietactieken, ontworpen om politieke uitingen te verstommen.

RedState: Een “Master Class” in het Verdedigen van Vrije Spreekrecht

RedState dekte ook het Kauffman-incident, waarbij de activist werd geprezen voor hoe hij de situatie aanpakte.

Het artikel merkte op dat Kauffmans weigering om zich terug te trekken en zijn vasthoudendheid om de interactie op te nemen een krachtig voorbeeld diende van hoe te reageren wanneer men wordt geconfronteerd met wat het omschreef als overheidsintimidatie.

“Kauffman zei: ‘Hebben jullie de Grondwet niet gelezen?’ Hun antwoord: ‘Dank jullie voor jullie tijd,’” vertelde het RedState-artikel, waarmee de onvermogen van de agenten om te reageren op Kauffmans grondwettelijke argumenten werd benadrukt.

Volgens het artikel vertrokken de agenten “als humiliated kinderen die betrapt zijn tijdens het stelen uit de koekjestrommel.”

Het artikel benadrukte dat hoewel Kauffmans uitgesproken libertaire opvattingen hem vijanden in sommige kringen hebben opgeleverd, zijn actions in dit geval het belang benadrukten van opkomen voor je rechten.

De confrontatie werd gepresenteerd als een “Master Class” in het weerstaan van overheidsoverschrijding en het verdedigen van het Eerste Amendement.

Breder Implicaties

Naarmate incidenten zoals dat van Kauffman blijven opduiken, worden er vragen gesteld over de balans tussen de plicht van wetshandhaving om de openbare veiligheid te beschermen en de bescherming van vrije meningsuiting.

Het Eerste Amendement garandeert Amerikanen het recht om hun opvattingen te uiten, zelfs als die opvattingen controversieel of impopulair zijn… Zelfs als Hillary Clinton denkt dat je gevangen zou moeten worden gezet voor het verspreiden van informatie die zij niet leuk vindt.

Maar naarmate sociale media een steeds invloedrijker platform voor politieke discussie worden, worden de grenzen van wat een bedreiging of onwettige activiteit is op de proef gesteld.

Kauffmans video, die snel viraal ging, heeft een hernieuwde discussie aangewakkerd over de vraag of federale agentschappen te ver gaan in hun pogingen om de activiteiten van burgers op sociale media te monitoren en erop te reageren.

Critici beweren dat in gevallen waarin geen wetten worden overtreden, dergelijke bezoeken van wetshandhaving alleen dienen om vrije meningsuiting te intimideren en te onderdrukken.

Hoewel de FBI geen officiële commentaar heeft gegeven op het voorval, resoneert Kauffmans verhaal met veel Amerikanen die bezorgd zijn over overheidsmonitoring en het potentieel voor machtsmisbruik.

In een tijdperk waarin sociale mediaplatforms centraal staan in politieke expressie, blijft de vraag hoe ver wetshandhaving moet gaan in het monitoren en reageren op online uitingen een omstreden kwestie.

Jeremy Kauffmans uitdagende houding heeft supporters geïnspireerd die zijn ontmoeting beschouwen als een overwinning voor burgerlijke vrijheden.

Terwijl de discussie over vrije meningsuiting, overheidsmonitoring en de rol van federale agentschappen voortduurt, dient Kauffmans video als een herinnering aan het belang van opkomen voor grondwettelijke rechten, zelfs wanneer men wordt geconfronteerd met intimidatie.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/fbi-agents-sent-on-walk-of-shame-entrepreneurs-masterclass-sends-them-packing-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....