Premier Schoof heeft onlangs het nieuws gehaald vanwege zijn voormalige functie als AIVD-baas en de controversiële nieuwe versie van de sleepwet. Ondanks het feit dat Nederland tegen de wet heeft gestemd, is deze toch doorgevoerd en heeft het de controle op de geheime diensten per 1 juli onmogelijk gemaakt. Bovendien heeft het kabinet hierover gelogen. Dit nieuws kwam slechts één dag voordat Schoof premier werd.

Bert Hubert, voormalig toezichthouder op de inlichtingendiensten, heeft zijn schaamte geuit over deze gang van zaken. Volgens hem was de wet bedoeld om het toezicht te verbeteren, maar in werkelijkheid is er nu helemaal geen toezicht meer. De sleepwet geeft de inlichtingen- en veiligheidsdiensten de bevoegdheid om massaal communicatie af te luisteren en op te slaan, inclusief persoonlijke apparaten zoals telefoons, computers en horloges. Bovendien kunnen verzamelde data worden doorgestuurd naar andere landen zonder eerst geanalyseerd te worden.

Een ander opmerkelijk punt is dat het nieuwe kabinet onder Schoof mogelijk nog meer bevoegdheden aan de geheime diensten wil geven, met name op het gebied van economische veiligheid. Dit roept vragen op over de privacy van burgers, waar NSC zich juist sterk voor maakt.

Al met al is het nieuws rondom premier Schoof en de sleepwet zeer opmerkelijk en zorgt het voor de nodige discussie. Wat voor extra bevoegdheden wil Schoof zijn voormalige collega’s nu weer geven? Dit blijft vooralsnog cryptisch geformuleerd, maar de gevolgen kunnen verstrekkend zijn.


Source: https://www.ninefornews.nl/opmerkelijk-punt-in-regeerprogramma-wat-voor-extra-bevoegdheden-wil-premier-schoof-zijn-oude-collegas-nou-weer-geven/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....