In een vurig monoloog op NewsNation, riep anchor Chris Cuomo de schijnbare onverschilligheid van de media aan over de tweede moordpoging op voormalig president Donald Trump uit.

Op maandag bekritiseerde Cuomo media- en politieke figuren voor hun gebrek aan gepaste reactie op het laatste incident waarbij een gewapende man Trump probeerde te targeten terwijl hij aan het golfen was in West Palm Beach, Florida.

Afbeelding credits: Evan El-Amin – Shutterstock.com

Volgens The Hill sprak Cuomo de dubbele standaard uit die waarschijnlijk zou zijn ontstaan als iemand anders het doelwit was geweest. “Wat als het jouw vader was? Of Kamala Harris? Of president Biden? God verhoede,” vroeg hij. “Denk je dat het bijna met een schoudersophalen en meer gepraat over de Secret Service en de toewijzing van fondsen zou zijn, dan gewoon, hoe gek het is dat dit gebeurt in ons land?”

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Jouw Huis Verzonden

De voormalige CNN-host uitte haar verontwaardiging over degenen die de ernst van de aanval bagatelliseerden. “Hij had een AK-47 naar zich gericht,” zei Cuomo, terwijl zijn frustratie groeide toen hij de excuses die sommigen maakten afwees. Hij las de media en politieke elite de les over hun gebrek aan urgentie in de reactie op wat wijdverspreide alarm zou moeten hebben veroorzaakt.

Cuomo had ook kritiek op figuren zoals Elon Musk, die een ongepaste “grap” over Biden en Harris plaatst die snel werd verwijderd. Cuomo hield niet terug: “Elon Musk zou de weg kunnen leiden naar een betere dialoog in onze samenleving. Ik weet niet waarom hij zijn eigen betekenis ondermijnt met deze goedkope aanvallen. Ik wil met hem samenwerken. Ik geloof in zijn platform. Ik geloof in hem, maar niet in wat hij doet.”

President Joe Biden voegde zich bij vice-president Kamala Harris tijdens de eerste dag van de Democratische Nationale Conventie in het United Center in Chicago.

Cuomo spaarde niemand en richtte ook zijn pijlen op de teleurstellende reacties van Biden en Harris, wiens verklaringen tegen politieke geweld veel te wensen overlieten. “We veroordelen geweld niet?” lachte Cuomo. “Wie zegt dat? Wat betekent dat zelfs?”

De Secret Service had naar verluidt de verdachte, Ryan Wesley Routh, gezien die een wapen door de perimeter van de golfbaan duwde. Gelukkig reageerden de agenten snel en schoten ze op de man voordat hij Trump kon schaden. Echter, Cuomo benadrukte dat het feit dat iemand zo dichtbij met een geweer kon komen vragen opriep over de beveiliging rondom Trump.

Cuomo gaf toe dat hij persoonlijk contact had opgenomen met Trump na het incident om te informeren naar zijn welzijn, en hij uitte zijn schaamte over hoe de situatie door de media was behandeld. “Ik stelde hem geen vragen. Ik ging niet op hem af over zijn rol. Ik wilde gewoon weten hoe zijn familie hierop reageert,” legde Cuomo uit, en merkte op dat de reactie van het land op deze bedreigingen ellendig is geweest. “Ik weet dat je met je ogen kunt rollen en kunt zeggen dat hij erom vroeg — luister, dat is jouw keuze, en ik denk dat het een verkeerde keuze is. We moeten uit de beoordelingsbusiness komen, tenzij het om onszelf gaat,” zei Cuomo, zoals gerapporteerd door Mediaite.


De opvattingen van bijdragers en/of contentpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van RVM Nieuws. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van jouw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/cuomo-blasts-political-elites-over-trump-assassination-attempt-response-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....