ABC Nieuws anchor David Muir zou te maken kunnen krijgen met terugslag na zijn optreden tijdens de presidentsdebat van vorige week, aangezien zijn netwerk, dat eigendom is van Disney, conservatieven kwaad heeft gemaakt.

Muir en co-moderator Linsey Davis controleerden de feiten van voormalig president Trump vijf keer tijdens het debat, maar slaagden er niet in om vice-president Kamala Harris te corrigeren. Veel conservatieven zagen dit als oneerlijk, met sommige groepen, zoals Susan B. Anthony Pro-Life America, die een correctie eisten nadat Davis ten onrechte een abortusstatistiek in een Trump feitencontrole had geclaimd, die de groep “100% onnauwkeurig” noemde, zoals gerapporteerd door Fox News.

Afbeelding Krediet: bella1105 – Shutterstock.com

Na het debat zag “World News Tonight” met Muir zijn kijkcijfers dalen. De show had gemiddeld 6,7 miljoen kijkers op woensdag, donderdag en vrijdag na het debat, een daling van de gebruikelijke 7,6 miljoen in 2024. Deze daling van 12% is opmerkelijk, vooral vergeleken met de kleine dalingen in de kijkcijfers die te zien waren op de avondnieuwsuitzendingen van CBS en NBC in dezelfde periode. Muir’s uitzending behield nog steeds de toppositie, maar het is onduidelijk of Trump-supporters zijn begonnen af te haken.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar U Verstuurd

Trump gaf zijn frustratie over het ABC-debat te kennen, noemde het “eenzijdig” en bekritiseerde Muir voor het niet controleren van de feiten van Harris. “Iedereen heeft respect voor hem verloren,” vertelde Trump vorige week aan Fox News, toevoegend: “Het was één tegen drie.” Hij geloofde dat Harris op verschillende van haar claims tijdens het debat had moeten worden geïnterviewd.

David Muir houdt een toespraak nadat hij de Walter Cronkite Award for Excellence in Journalism is uitgereikt door de Arizona State University in het Sheraton hotel op 8 februari 2024 in Downtown Phoenix, AZ.

In een onthullend interview gaf Davis toe dat haar beslissing om Trump tijdens het debat te controleren werd beïnvloed door een eerder CNN-debat waarin president Biden niet genoeg werd uitgedaagd. Davis vertelde de Los Angeles Times: “Mensen waren bezorgd dat uitspraken gewoon konden blijven hangen en niet [werden] betwist.”

Ondertussen erkende Martha Raddatz van ABC News dat Harris een valse verklaring deed toen ze zei: “Er is geen enkele lid van het Amerikaanse leger in actieve dienst in een gevechtszone.”

Enkele mensen gingen naar X om hun gedachten te uiten:

Raddatz verduidelijkte: “Er zijn momenteel 900 Amerikaanse militaire personeel in Syrië, 2.500 Amerikaanse troepen in Irak. Allen zijn al maanden onder regelmatige bedreiging van drones en raketten. We hebben ook actie in de Rode Zee. Ook elke dag kunnen de Navy SEALs, Delta Forces speciale operators deel uitmaken van enige vorm van dodelijke overval.”

Desondanks bleven Muir en Davis stil over het corrigeren van Harris tijdens het debat, waardoor veel conservatieven de eerlijkheid van de ABC-dekking in twijfel trokken, vooral voor een publiek van bijna 70 miljoen.

De meningen die worden uitgedrukt door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/abcs-biased-debate-moderation-causes-major-headaches-for-muir/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....