Thierry Baudet heeft er geen enkel vertrouwen in dat minister Marjolein Faber (PVV) de Nederlandse migratiepolitiek daadwerkelijk weer in eigen handen krijgt. Baudet noemde Fabers opt-out-plan op X niets meer dan “voor de bühne” en legde glashelder uit waarom: een opt-out is niet iets wat Faber zomaar even kan regelen. Dit vereist een verdragswijziging, en zoals Baudet terecht aangeeft, moeten alle lidstaten daarover instemmen. En iedereen die ook maar een beetje bekend is met de logge bureaucratische EU-structuur weet dat dit in de praktijk gewoon niet gaat gebeuren.

Mooi voorbeeld van “voor de bühne”… Stoere foto, waarmee gesuggereerd wordt dat ze nu een besluit heeft genomen met bepaalde rechtsgevolgen o.i.d., zonder erbij te vertellen dat een opt-out alleen kan worden gerealiseerd door een verdragswijziging waar *alle lidstaten* mee…

Ik heb zojuist de @EU_commission geïnformeerd dat ik voor Nederland een migratie opt-out binnen Europa wil. Wij moeten weer gaan over ons eigen asielbeleid!

Baudet benadrukt dat de laatste verdragswijziging in 2007 was – en we weten allemaal hoe traag dat proces verliep. Het idee dat Faber nu even een brief stuurt naar de Europese Commissie en alles in kannen en kruiken is, is belachelijk. Als dit al ooit zou gebeuren, zitten we minstens een decennium verder. En ondertussen blijft de Nederlandse samenleving bezwijken onder de druk van de massa-immigratie.

Faber schrijft geschiedenis en informeert de Europese Commissie over de Nederlandse wens om te komen tot een opt-out voor migratie! 💪

Ik heb zojuist de @EU_commission geïnformeerd dat ik voor Nederland een migratie opt-out binnen Europa wil. Wij moeten weer gaan over ons eigen asielbeleid!

Maar Geert Wilders? Die doet alsof de overwinning al binnen is. Hij jubelt op X dat Faber “geschiedenis schrijft” en de Europese Commissie heeft geïnformeerd over de Nederlandse wens om een migratie-opt-out te krijgen. Prachtige woorden, maar dat verandert niets aan de realiteit waar Baudet de vinger precies op legt: zolang we in de EU zitten, zullen we nooit volledige controle krijgen over ons migratiebeleid.

De enige echte oplossing? Een NEXIT, en dat is precies wat Baudet duidelijk maakt. Want zolang we vastzitten in het Europese web van regels, kan Faber stoere foto’s maken en brieven sturen zoveel ze wil, maar daadwerkelijke verandering blijft een illusie.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Het wordt tijd dat Nederland de realiteit onder ogen ziet. Stoere praatjes en loze beloftes lossen niets op. Een opt-out klinkt mooi, maar zonder het doorhakken van de EU-knopen blijft Nederland opgescheept met migratieproblemen waar het niets over te zeggen heeft. Tijd om de knoop door te hakken: NEXIT, of blijven we wensen in plaats van doen?


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/thierry-baudet-fileert-fabers-stoere-praatjes-zonder-nexit-geen-opt-out-voor-migratie-geert-wilders-doet-aan-wensdenken

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....