Chinese hackers hebben een verwoestend botnet gecreëerd door meer dan 260.000 met internet verbonden apparaten, voornamelijk routers, te hacken. Dit alarmerende nieuws werd woensdag bekendgemaakt door autoriteiten van verschillende landen. Een botnet is een netwerk van geïnfecteerde apparaten, ook wel bekend als bots, die door hackers kunnen worden gebruikt om ongemerkt cyberaanvallen uit te voeren. Dit betekent dat de eigenaren van deze apparaten geen idee hebben dat ze worden misbruikt voor kwaadaardige doeleinden.

Het botnet, dat sinds medio 2021 actief is, wordt beheerd door de Beijing Integrity Technology Group, een Chinees cybersecuritybedrijf met vermeende banden met de regering. De Verenigde Staten is het zwaarst getroffen, met maar liefst 126.000 gecompromitteerde apparaten tot juni 2024. Vietnam volgt met 21.100 geïnfecteerde apparaten, gevolgd door Duitsland met 18.900.

Cyberbeveiligingsinstanties waarschuwen bedrijven om de beveiliging van hun apparaten te controleren en ervoor te zorgen dat deze voldoende beschermd zijn. Vooral eigenaren van oudere apparatuur of apparaten waarvan de beveiligingspatches niet zijn bijgewerkt, lopen extra risico. Het is van cruciaal belang om deze bedreiging serieus te nemen en proactieve maatregelen te nemen om de veiligheid van onze digitale infrastructuur te waarborgen.

In een tijdperk waarin cybercriminaliteit steeds geavanceerder wordt, is het essentieel dat we ons bewust zijn van de risico’s en actief werken aan het versterken van onze digitale beveiliging. Laten we niet toestaan dat onze apparaten worden gerekruteerd als onwetende soldaten in het leger van hackers. Bescherming is de sleutel tot het behoud van onze online veiligheid en privacy.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240918_96427786

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....