In een verbluffende onthulling hebben functionarissen in Arizona bekendgemaakt dat bijna 100.000 kiezers geregistreerd waren met volledige stemrechten, ondanks dat ze nooit bewijs van Amerikaans staatsburgerschap hebben geleverd. Deze fout, ontdekt terwijl de staat wordt aangeklaagd wegens het niet schoonmaken van haar kiezerslijsten, heeft verontwaardiging gewekt onder conservatieve groepen en heeft ernstige zorgen geuit over de integriteit van de komende verkiezingen, zoals gerapporteerd door Just The News.

Volgens de Arizona Secretary of State Adrian Fontes, een fout in het systeem van de staat labelde ongeveer 97.000 kiezers als zijnde bewijs van staatsburgerschap hebben geleverd.

Deze fout, die teruggaat tot 20 jaar geleden, is het resultaat van een glitch in de database van de Motor Vehicle Division (MVD) van de staat. Kiezers die voor oktober 1996 rijbewijzen hebben verkregen en na 2004 duplicaten hebben ontvangen, werden onterecht vermeld als gerechtigd om zowel aan staats- als federale verkiezingen deel te nemen. Een van deze kiezers, een green card-houder, had volledige stemrechten, ondanks dat hij nooit een Amerikaanse staatsburger was.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzendend

Deze vergissing werd ontdekt door een werknemer uit Maricopa County die stuitte op een niet-staatsburger die als kiezer geregistreerd was. Hoewel de persoon nooit een stem had uitgebracht, heeft de ontdekking het registratieproces van kiezers van de staat in chaos gebracht, slechts enkele weken voordat de stembiljetten naar militaire en buitenlandse kiezers worden verzonden.

Fontes bagatelliseerde het probleem en zei dat het zich over vier administraties uitstrekte en niet opzettelijk was. Echter, velen in de conservatieve beweging geloven er niet in. Stephen Richer, de recorder van Maricopa County, heeft onmiddellijk een rechtszaak aangespannen tegen Fontes, op zoek naar verduidelijking over hoe verder te gaan. Richer is van mening dat deze kiezers alleen federale stembiljetten zouden mogen indienen, tenzij ze bewijs van staatsburgerschap overleggen.

Het gesegmenteerde verkiezingssysteem van Arizona staat bewoners die geen staatsburgerschap hebben bewezen toe om te stemmen in federale verkiezingen, maar niet in staats- of lokale verkiezingen. Deze glitch heeft echter bijna 100.000 kiezers onterecht geregistreerd voor beiden.

Voormalig adjunct-aanklager Jennifer Wright benadrukte dat de wet duidelijk is: niet-staatsburgers mogen helemaal niet op de kiezerslijsten staan. Ze stelde voor om de database van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid te gebruiken om de staatsburgerschapsstatus te verifiëren.

America First Legal, een conservatieve belangenorganisatie, heeft weken eerder een gewijzigde rechtszaak ingediend tegen alle 15 counties in Arizona, en hen beschuldigd van het niet verwijderen van niet-staatsburgers uit de kiezerslijsten. AFL Senior Counsel James Rogers zei dat deze situatie hun zorgen bevestigt, aangezien Fontes heeft toegegeven dat bijna 100.000 mensen onterecht geregistreerd waren zonder bewijs van staatsburgerschap.

Terwijl de Algemene Verkiezingen van november 2024 naderen, voegt deze fout zich bij een groeiende lijst van zorgen over de integriteit van de verkiezingen in Arizona. Richer, Fontes, en gouverneur Katie Hobbs moeten nu dit lastige probleem navigeren terwijl ze onder de waakzame blikken van kiezers en belangenorganisaties staan.


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of contentpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de standpunten van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/nearly-100000-voter-registrations-questioned-in-arizona-lawsuit-filed/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....