Senator Marco Rubio, R-Fla., hield niet in als hij de recente opmerkingen van Hillary Clinton besprak, waarin ze voormalig president Donald Trump als een “gevaar” voor het land en de wereld bestempelde.

Clinton’s opmerkingen kwamen slechts een dag na een verontrustend voorval op Trump’s golfbaan, waar een man naar verluidt een gewer rifle op de voormalig president richtte. Rubio zei tijdens een verschijning in “America’s Newsroom” snel dat de Democraten moeten worden aangeklaagd vanwege het gebruik van opruiende taal, wat volgens hem gevaarlijke gevolgen kan hebben, zoals gerapporteerd door Fox News.

Bekijk de laatste video op foxnews.com

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzonden

Rubio wees op de roekeloze aard van het vergelijken van Trump met dictators zoals Hitler of Mussolini. “Als je herhaaldelijk zegt dat iemand de volgende Adolf Hitler of de volgende Mussolini gaat zijn… zullen mensen uiteindelijk tegen deze man gaan stemmen,” zei hij. Echter, Rubio maakte duidelijk dat het daar niet stopt. “Er zijn genoeg losgeslagen en gekke mensen die de volgende stap gaan zetten en zeggen: ‘Nou, deze man is echt slecht, deze man is echt gevaarlijk. Als onze democratie en ons systeem van regering vernietigd gaan worden als deze man wint, moet ik deze man uitschakelen,’” ging Rubio verder. Hij koppelde deze retoriek aan de acties van Ryan Wesley Routh, de man die beschuldigd wordt van het richten van een gewer rifle op Trump bij de Trump International Golf Course in Florida.

Sen. Marco Rubio, R-Fla. doet uitspraken tijdens de tweede dag van de Republikeinse Nationale Conventie in het Fiserv Forum.

Rubio uitte zijn bezorgdheid over hoe dergelijke incidenten kunnen escaleren en riep op tot een diepgaander onderzoek naar hoe het voorval is gebeurd, vooral wat betreft de beveiliging. Hij suggereerde dat het duidelijk is dat Routh beïnvloed werd door de voortdurende boodschappen die Trump als een gevaar portretteren. “We moeten leren hoe hij daar gekomen is, hoe dat perimeter niet beveiligd was… maar ik denk dat we genoeg weten om te zeggen dat hij beïnvloed was door deze retoriek over Trump als een gevaarlijke dictator-in-wachting,” voegde Rubio toe.

Dit laatste incident kwam slechts een dag voordat Clinton haar verbale aanvallen op Trump voortzette, waarin ze hem beschuldigde van het aansteken van chaos. “Hij zou de rust moeten herstellen als hij een echte leider was,” zei ze, maar in plaats daarvan beweerde ze dat hij “rode vlees” gooit om zijn aanhangers op te hitsen. Clinton’s opmerkingen weerklonken de gevoelens van andere prominente Democraten, zoals president Biden en vice-president Harris, die herhaaldelijk hebben gewaarschuwd dat Trump een “bedreiging voor de democratie” is en hebben opgeroepen tot eenheid tegen hem.

Bekijk de laatste video op foxnews.com

Trump, voor zijn deel, aarzelde niet om de schuld weer bij zijn politieke tegenstanders te leggen. Hij wees op de opruiende retoriek die uit de Biden-administratie komt. “Hij [de sospect] geloofde de retoriek van Biden en Harris, en hij handelde erop,” vertelde Trump aan Fox News Digital. Dit markeert de tweede keer in slechts twee maanden dat Trump het doelwit is geweest. De eerste keer vond plaats in juli toen een schutter op hem begon te vuren tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania.


De meningen die door bijdragers en/of contentpartners worden geuit, zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/rubio-puts-democrats-on-blast-for-incendiary-talk-after-trump-scare-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....