Fulton County aanklager Fani Willis wordt geconfronteerd met toenemende juridische uitdagingen terwijl ze haar rol in de prominente afpersingszaak tegen voormalig president Donald Trump en zijn medeverdachten over de verkiezingsresultaten van 2020 blijft navigeren.

Op woensdag bevond Willis zich in het middelpunt van meer juridische strijd die verdere complicaties toevoegde aan haar vervolgingsinspanningen.

15 februari 2024; Atlanta, GA, VS; Fulton County aanklager Fani Willis spreekt vanaf de getuigenbank tijdens een hoorzitting in de zaak State of Georgia v. Donald John Trump in het Fulton County Courthouse in Atlanta, Georgia, VS, op 15 februari 2024. Verplichte vermelding: Alyssa Pointer/Pool via USA TODAY NETWORK

Een zaak betreft een motie ingediend door Ashleigh Merchant, een advocaat die een van de medeverdachten van Trump in de Fulton County-zaak vertegenwoordigt.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

De motie beschuldigt Willis ervan een dagvaarding te negeren om getuigenis af te leggen tijdens een bewijsvoering die gepland stond voor 19 september 2024.

Merchant’s motie streeft ernaar Willis in minachting van de rechtbank te houden als ze niet voldoet aan de dagvaarding.

Volgens rapporten was Willis enkele dagen voor de geplande hoorzitting aan het deelnemen aan fondsenwervings evenementen voor haar herverkiezingscampagne in Los Angeles en had ze via haar juridische adviseur aangegeven dat ze niet in persoon of via Zoom zou verschijnen.

Deze weigering heeft beschuldigingen doen ontstaan dat Willis het juridische proces van de rechtbank “negeriën”, wat een extra laag van controverse toevoegt aan haar behandeling van de zaak.

Merchant’s motie benadrukt dat Willis geen motie heeft ingediend om de dagvaarding te vernietigen, wat zorgen oproept over haar kennelijk gebrek aan respect voor de bevelen van de rechtbank.

De stap om Willis in minachting van de rechtbank te houden, is slechts de laatste hindernis voor de beladen aanklager, die onder verscherpt toezicht staat sinds ze aanklachten heeft ingediend tegen Trump en verschillende andere personen voor hun vermeende pogingen om de resultaten van de verkiezingen van 2020 in Georgia ongedaan te maken.

In een gerelateerde ontwikkeling ondervond Willis een tegenslag in een andere zaak, toen een rechter van Fulton County haar verzoek om een dagvaarding van de speciale commissie van de Georgia State Senate over onderzoeken te stoppen, afwees.

De dagvaarding eiste dat Willis getuigt en documenten over haar voortdurende onderzoek naar de verkiezingsinmenging, evenals haar relatie met Nathan Wade, een voormalige speciale aanklager, verstrekt.

Willis had een noodgeval gevraagd om de dagvaarding stop te zetten, met het argument dat de brede eisen voor documenten de zaak tegen Trump zouden kunnen schaden en stelden dat ze geen wetten had geschonden.

[embedded content]

Rechter Shukura L. Ingram van de Fulton County Superior Court wees Willis’ verzoek af en verklaarde dat de tijd voor het verzoek van de commissie was verstreken.

Hoewel de commissie had aangekondigd van plan te zijn de dagvaarding af te dwingen nadat Willis niet was verschenen, hadden ze nog geen actie ondernomen.

Ingram merkte op dat de juiste juridische procedure voor Willis zou zijn geweest om een motie in te dienen om de dagvaarding te vernietigen in plaats van om een bevel te vragen.

De uitspraak gaat niet in op de geldigheid van de dagvaarding van de commissie, maar geeft aan dat Willis deze via de juiste juridische kanalen kan aanvechten indien nodig.

Het onderzoek naar het gedrag van Willis heeft de afgelopen maanden aan momentum gewonnen, met beschuldigingen die in januari aan het licht kwamen dat ze een ongepaste relatie met Nathan Wade had onderhouden en financieel profiteren van haar betrokkenheid bij de zaak Trump.

Na een langdurige juridische strijd oordeelde rechter McAfee van de Fulton County Superior Court dat ofwel Willis ofwel Wade moet afzien voor de zaak kan doorgaan.

Wade diende kort na de uitspraak zijn ontslag in, en zowel hij als Willis hebben elke wangedrag ontkend.

Naarmate deze juridische uitdagingen zich ontvouwen, blijft Willis verwikkeld in zowel de afpersingszaak tegen Trump als haar eigen verdediging tegen beschuldigingen van wangedrag.

De behandeling van de hoge profielen zaak door de aanklager heeft aanzienlijke nationale aandacht getrokken, vooral nu ze zich voorbereidt om het op te nemen tegen de Republikeinse uitdager Courtney Kramer in de verkiezingen van november.

Willis’ juridische problemen komen op een kritiek moment voor haar kantoor, aangezien de wetgevers in Georgia hun eigen onderzoek naar haar acties zijn gestart, wat haar rol in de zaak Trump verder complicaties.

Met de afpersingszaak die al verschillende tegenslagen ondervindt, waaronder een recente beslissing van een rechter om delen ervan te vernietigen, kunnen de uitdagingen waar Willis mee te maken heeft de toekomst van de zaak beïnvloeden.

Hoewel Willis is blijven doorzetten met de vervolging van Trump en zijn medeverdachten, kunnen deze toenemende juridische strijd de procedures verder vertragen en extra druk op haar kantoor uitoefenen.

Naarmate de zaak zich ontwikkelt, zal het toezicht op Willis en haar acties waarschijnlijk blijven toenemen in de maanden voorafgaand aan de verkiezingen van november.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/fani-willis-in-more-hot-water-contempt-skipping-court-to-campaign-in-california-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....