In heel Italië zijn deze zomer honderden billboards verschenen met de boodschap: ‘Rusland is niet onze vijand!’ De billboards tonen een afbeelding van handen die elkaar schudden in de kleuren van de Italiaanse en Russische vlag. Ook zijn er borden in Rome te zien met de tekst: ‘Genoeg geld voor wapens aan Oekraïne en Israël. We willen vrede. We zijn tegen oorlog’.

De Oekraïense ambassade in Rome reageerde verontwaardigd op de billboards en noemde de Russische propaganda ‘arrogant’. De burgemeester van Rome heeft opdracht gegeven om alle posters te verwijderen.

De campagne achter de billboards, Sovranita Popolare, beweert dat Italiaanse oorlogsstokers al lange tijd russofobie aanwakkeren en haat verspreiden tegen Russische mensen, cultuur en kunst.

Uit een peiling blijkt dat een meerderheid van de Italianen tegen extra steun aan Oekraïne is. De Italiaanse regering van Giorgia Meloni staat echter achter de militaire steun aan Oekraïne en heeft meerdere ontmoetingen gehad met de Oekraïense president Zelensky.

Deze ontwikkelingen hebben een discussie aangewakkerd over de relatie tussen Italië, Rusland, Oekraïne en de steun aan Oekraïne. Het lijkt erop dat er verdeeldheid heerst onder de Italiaanse bevolking over dit onderwerp.


Source: https://www.ninefornews.nl/poetin-is-niet-de-vijand-italianen-komen-in-opstand-overal-duiken-pro-russische-billboards-op/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....