De voormalige sectorchef van de grenspatrouille in San Diego, Aaron Heitke getuigde woensdag voor de Huiscommissie voor Binnenlandse Veiligheid, waarbij hij stelde dat de Biden-Harris-administratie opzettelijk de ernst van de aanhoudende migrantencrisis en de toename van met terrorisme verbonden individuen die de zuidelijke grens van de VS oversteken, verhulde.

Joe Biden en senator Kamala Harris wijzen naar elkaar terwijl ze geflankeerd worden door Jill Biden en Doug Emhoff na het begroeten van supporters tijdens de Democratische Nationale Conventie in het Chase Center in Wilmington in 2020.

Heitke, die in de zomer van 2023 met pensioen ging, beschuldigde de administratie ervan de “grenswijde crisis” te proberen te “verzwijgen” via verschillende maatregelen, waaronder de onderdrukking van cruciale informatie en de herverdeling van illegale migranten.

Tijdens zijn getuigenis onthulde Heitke dat hij, terwijl hij de San Diego-sector leidde, onder constante druk stond om illegale vreemdelingen in lokale gemeenschappen vrij te laten die niet voorbereid waren om hen te ondersteunen. “Ik moest dagelijks honderden illegale vreemdelingen vrijlaten in gemeenschappen die hen niet konden ondersteunen,” zei Heitke, en voegde eraan toe dat ambtenaren van de administratie een plan hadden bedacht om migranten naar Texas te verplaatsen om media-aandacht te vermijden.

30 juni 2021; Pharr, TX, VS; Voormalig president Donald Trump zwaait naar zijn supporters tijdens een evenement met gouverneur Greg Abbott bij de onvoltooide grensmuur in Pharr op 30 juni 2021. Trump keerde voor het eerst terug naar Texas sinds hij in januari aftrad voor een blik op een onvoltooid gedeelte van de grensmuur nabij de Rio Grande en gebruikte de gelegenheid om schoten te verwijderen op zijn opvolger en congresdemocraten. Verplichte krediet: Jay Janner-USA TODAY NETWORK

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks naar Uw Huis Verzonden

“Om het probleem te verhelpen, waren er twee vluchten per week van San Diego naar Texas,” legde Heitke uit. “Deze vluchten brachten simpelweg vreemdelingen die in San Diego vrijgelaten zouden worden naar Texas.” Elke vlucht kostte naar verluidt $150.000, wat Heitke beschreef als de manier van de administratie om de grenscrisis te bagatelliseren. “Dit was de manier van de administratie om de grenswijde crisis te proberen te verhelpen,” benadrukte hij.

Het meest zorgwekkende aspect van Heitke’s getuigenis concentreerde zich rond wat hij beschreef als een significante toename in het aantal “Special Interest Aliens” (SIA’s) — individuen die verdacht werden van het vormen van nationale veiligheidsbedreigingen vanwege hun herkomst of banden met terroristische groeperingen.

Voordat de Biden-administratie aantrad, merkte Heitke op dat de San Diego-sector doorgaans 10 tot 15 SIA’s per jaar oppakte. Echter, dit aantal steeg naar meer dan 100 in 2022 en bleef in de daaropvolgende jaren groeien.

“Dit zijn alleen degenen die we hebben gepakt,” getuigde Heitke, en voegde eraan toe dat meer dan 1,7 miljoen “gotaways” de grens onopgemerkt zijn overgestoken, met onbekende terroristische banden of risico’s.

Heitke beweerde dat hij werd belemmerd om deze toename in SIA-arrests te bespreken. “In die tijd werd me verteld dat ik geen informatie over deze toename in SIA’s kon vrijgeven of enige van de arrestaties kon vermelden. De administratie probeerde het publiek ervan te overtuigen dat er geen bedreiging aan de grens was,” zei Heitke.

De voormalige chef onthulde ook dat hij werd opgedragen om meer dan 2.000 migranten die tussen de twee grenshekken van de VS en Mexico waren opgepakt, uit het zicht van de media te verplaatsen.

Dit was onderdeel van een voortdurende inspanning om de publieke bewustwording van de grenssituatie te beperken. “De administratie probeerde de omvang van het probleem te verhullen,” voegde Heitke eraan toe.

Heitke’s getuigenis weerspiegelde vergelijkbare beschuldigingen van voormalig hoofd van de grenspatrouille, Rodney Scott, die eerder had getuigd dat minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas en andere ambtenaren van de administratie “opzettelijk” de grensbeveiliging hadden ondermijnd.

In een getranscribeerd interview eerder dit jaar beschuldigde Scott Mayorkas en zijn politieke benoembingen ervan grensagenten te instrueren om “gewoon je werk niet te doen.”

Scott, net als Heitke, beweerde dat de aanpak van de administratie ten aanzien van grensbeveiliging in schril contrast stond met het beleid van eerdere administraties, waaronder die van de voormalige presidenten Donald Trump en Barack Obama. “Ik beweer dat minister Mayorkas en zijn ondergeschikte politieke benoembingen opzettelijk samenzweren om de veiligheid van het Amerikaanse volk te ondermijnen, evenals de letter en de geest van door het Congres goedgekeurde Amerikaanse wetgeving,” verklaarde Scott in zijn getuigenis.

Toegevoegd aan de zorgen merkte Heitke op dat ondanks de toename van illegale oversteekacties, er geen substantiële middelen waren toegewezen voor het volgen van fentanyl, een drug die is gekoppeld aan een nationale crisis in de VS.

Hij beweerde dat middelen in plaats daarvan werden omgeleid om de kosten van het vervoeren van illegale immigranten over de staten te dekken.

Het probleem van terroristen die de VS binnenkomen via de zuidelijke grens is een groeiende zorg geworden, met honderden individuen op de FBI-watchlist die naar verluidt het land binnenkomen.

Volgens Heitke heeft het gebrek aan transparantie van de administratie met betrekking tot deze bedreigingen de Amerikanen kwetsbaar gelaten. “Er is een significante bedreiging daarbuiten die we niet kennen,” waarschuwde hij in een interview met “Fox & Friends First” vóór zijn getuigenis.

Bekijk de nieuwste video op foxnews.com
Heitke’s uitspraken komen te midden van lopende onderzoeken door wetgevers in Georgia naar het gedrag van de Biden-Harris-administratie met betrekking tot grensbeveiliging.

De onthullingen hebben verdere discussies over de aanpak van de administratie van de migrantencrisis aangewakkerd, waarbij veel Republikeinen pleiten voor verhoogde supervisie en strengere handhaving van grenswetten.

Terwijl de grenscrisis blijft escaleren, benadrukken de getuigenissen van voormalige leiders van de grenspatrouille zoals Heitke en Scott de groeiende verdeeldheid over hoe de VS om moeten gaan met immigratie- en nationale veiligheidskwesties.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/biden-harris-admin-ordered-cover-up-of-terrorists-coming-thru-border-ex-border-chief-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....