In de drukke Stationsstraat in Waregem vond donderdagavond een angstaanjagend incident plaats. Een oudere man werd plotseling onwel achter het stuur en verloor de controle over zijn auto. Met een harde klap belandde hij tegen een zijmuur van het Heilig Hart College. Gelukkig was Ulrich Maheur, een 48-jarige man uit Zulte, getuige van het hele gebeuren en aarzelde hij geen moment om in actie te komen.

Toen Ulrich bij de auto aankwam, zag hij dat de bestuurder bewusteloos was en geen hartslag meer had. Gelukkig had hij elk jaar een reanimatiecursus gevolgd op zijn werk, waardoor hij wist wat hij moest doen. Samen met een andere voorbijganger en een verpleegster haalde hij voorzichtig de man uit de auto en begon hij met de reanimatie. Omstanders belden onmiddellijk de hulpdiensten, terwijl Ulrich en zijn medehelpers elkaar afwisselden bij het geven van hartmassage.

Het was een race tegen de klok, want het verkeer zat muurvast in de Stationsstraat en de hulpdiensten hadden moeite om ter plaatse te komen. Gelukkig namen de ambulancebroeders de reanimatie over toen ze arriveerden, en even later kwam ook de MUG ter plaatse. Na bijna een uur van intense inspanning slaagden ze erin om de man weer tot leven te wekken.

Het incident zorgde voor veel opschudding, vooral omdat het gebeurde op het moment dat veel scholieren op weg waren naar huis. Gelukkig raakte niemand anders gewond bij het ongeval.

Voor Ulrich was dit de eerste keer dat hij zijn EHBO-kennis in de praktijk moest brengen. Als EHBO-verantwoordelijke op zijn werk volgt hij jaarlijks een cursus, waarbij hem altijd wordt benadrukt dat er vaak maar één persoon is die daadwerkelijk ingrijpt in noodsituaties. Hij is blij dat hij kon helpen en benadrukt het belang van EHBO-cursussen.

Dit incident herinnert ons eraan dat het leven vol onverwachte wendingen zit en dat het cruciaal is om voorbereid te zijn. Dankzij Ulrichs snelle reactie en zijn kennis van reanimatie kon een mensenleven worden gered.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240919_96263798

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....