Dominique Pélicot heeft toegegeven dat hij zijn ex-vrouw Gisèle tussen 2011 en 2020 herhaaldelijk heeft verkracht. Hij gaf haar zware slaapmiddelen en misbruikte haar. Daarnaast zocht hij op het internet naar mannen die hij uitnodigde om zijn vrouw te verkrachten. In totaal waren er 72 mannen betrokken bij de verkrachtingen, waarvan er 50 formeel geïdentificeerd zijn.

Eén van de medebeschuldigden, Jacques C., een voormalig brandweerman met een vrouw en twee kinderen, heeft toegegeven dat hij Gisèle Pélicot heeft verkracht. Hij beweerde echter dat er geen penetratie was en dat hij alleen cunnilingus had uitgevoerd zonder zijn tong te gebruiken. De beelden die tijdens het proces werden getoond, tonen echter een ander verhaal.

Het Hof besloot tien foto’s en drie video’s te tonen van de avond waarop Gisèle werd verkracht. Deze beelden zijn slechts een klein deel van de duizenden foto’s en video’s die zijn gevonden op de computers en harde schijven van Dominique Pélicot. De beelden tonen het slachtoffer terwijl ze bewusteloos is en betast wordt.

Tijdens het proces vroeg de advocaat van Gisèle Pélicot aan Jacques C. hoe hij kon beweren dat hij respect heeft voor vrouwen terwijl hij terechtstaat voor verkrachting. Jacques C. antwoordde dat hij op de verkeerde plek was op het verkeerde moment. Dominique Pélicot reageerde echter direct en bevestigde dat er wel degelijk sprake was van penetratie tijdens de verkrachting.

De beelden van de verkrachtingen werden met oorverdovende stilte ontvangen in de rechtszaal. Het slachtoffer keek weg, sommige beschuldigden staarden voor zich uit en anderen keken wel naar de beelden. De dochter van Gisèle Pélicot verliet de zaal na het zien van de beelden.

De confrontatie met de beelden heeft de verdediging van Jacques C. volledig onderuit gehaald. Het proces gaat verder en de hoofdbeschuldigde, Dominique Pélicot, staat nog steeds terecht voor de verkrachtingen van zijn ex-vrouw.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240920_92935883

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....