De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft een staatsgeleide onderzoek ingesteld naar de recente pogingen tot moord op voormalig president Donald Trump in zijn golfclub in West Palm Beach, met verwijzing naar zorgen over de transparantie en samenwerking van de federale overheid.

In een uitvoeringsbesluit dat is uitgevaardigd onder de richtlijn van Executive Order 24-197, heeft DeSantis de staatswetshandhavingsinstanties de opdracht gegeven om het voorval te onderzoeken, waarbij hij de federale autoriteiten omzeilde die hij beschuldigde van het belemmeren van de inspanningen van de staat om de waarheid te achterhalen.

Gouverneur Ron DeSantis spreekt tijdens een persconferentie in de PBSO Opleidingsfaciliteit op 17 september 2024 in het niet-geïncorporeerde deel van Palm Beach County, Fla. DeSantis kondigde een uitvoeringsbesluit aan om het recente mogelijke moordpoging op voormalig president Trump in Palm Beach County van dit afgelopen weekend te onderzoeken. DeSantis legde uit dat de staat Florida jurisdictie heeft en de verdachte, Ryan Routh, aanklachten wegens pogingen tot moord kan indienen.

DeSantis heeft het Florida Department of Law Enforcement (FDLE) en de Florida Highway Patrol (FHP) opgedragen een onafhankelijk onderzoek naar de moordpoging uit te voeren, die plaatsvond op Trump’s golfbaan in West Palm Beach.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Je Huis Verzonden

De staat zal ook alle inbreuken op de Florida-wet met betrekking tot het voorval vervolgen via het kantoor van de staatsprocureur.

“Deze gestoorde, vermeende moordenaar heeft de Florida-wet overtreden, en we zullen niet wachten tot de federale regering actie onderneemt,” zei de procureur-generaal van Florida, Ashley Moody, in een verklaring.

Moody benadrukte de toewijding van de staat om snel de feiten achter de moordpoging te onthullen. “Florida start zijn eigen onderzoek, en ik heb mijn staatsprocureurs opgedragen om FDLE en FHP te helpen, terwijl we snel werken om de feiten achter deze laatste poging op het leven van president Trump te onthullen.”

Volgens DeSantis stuitten de Florida-onderzoekers op obstakels van de FBI bij het proberen toegang te krijgen tot de plaats delict, een stap die de gouverneur als uiterst zorgwekkend beschouwde.

“Ik heb de staatsinstanties opgedragen om snel te handelen en volledige transparantie aan het publiek te bieden,” zei DeSantis, die de federale autoriteiten bekritiseerde omdat zij naar verluidt de staatsonderzoekers afwezen. “De afwijzing van de FBI om Florida bij dit onderzoek te betrekken, roept ernstige zorgen op, vooral gezien de talrijke overtredingen van de Florida-wet.”

De beslissing van DeSantis om een onafhankelijk onderzoek te starten, benadrukt zijn groeiende frustratie over wat hij ziet als een gebrek aan openheid van de federale instanties.

Hij koppelde dit voorval aan eerdere spraakmakende zaken—zoals de schietpartij in Las Vegas in 2017—waarbij hij claimde dat belangrijke details onopgelost bleven door een gebrek aan federale transparantie.

FDLE-commissaris Mark Glass, die het staatsonderzoek leidt, uitte zijn vastberadenheid om antwoorden voor de Floridanen te krijgen. “De mensen van Florida verdienen antwoorden, en we zullen niet stoppen totdat we de waarheid weten en hoe we soortgelijke aanvallen in Florida het beste kunnen voorkomen,” zei Glass.

Dave Kerner, uitvoerend directeur van het Florida Department of Highway Safety and Motor Vehicles, steunde de toewijding van de wetshandhaving in Florida aan het onderzoeken van de moordpoging. “We aanvaarden deze missie met nederigheid en weten dat Florida met onze partners in de wetshandhaving tot de kern van deze zaak zal komen,” zei Kerner.

Ondanks de steun van de staatswetshandhaving en de leiding, heeft DeSantis’ beslissing om een apart onderzoek te starten zorgen gewekt onder juridische experts.

sommigen beweren dat een staatsgeleide onderzoek de lopende nationale veiligheidsonderzoek van de FBI kan verstoren. Anthony V. Alfieri, een professor aan de Universiteit van Miami, uitte zijn bezorgdheid dat DeSantis’ stap de lijnen tussen wetshandhaving en politieke agenda’s zou kunnen vervagen.

Alfieri stelde dat het staatsonderzoek mogelijk verwarring zou kunnen creëren en de manier waarop de FBI de zaak behandelt zou kunnen hinderen.

STAATS-advocaat Dave Aronberg uitte eveneens vragen over de haalbaarheid van een parallel staatsonderzoek, vooral gezien de federale jurisdictie over nationale veiligheidskwesties. “Het is onduidelijk of het staatsonderzoek zal helpen of hinderen bij het lopende federale onderzoek,” zei Aronberg.

[ingebedde inhoud]

Als reactie op de kritiek wees DeSantis op eerdere voorbeelden waarbij staatsautoriteiten ingrepen toen federale instanties weigerden actie te ondernemen.

Hij noemde de oprichting van de verkiezingspolitie van Florida, die is opgericht om verkiezingsgerelateerde misdaden aan te pakken die voorheen door lokale of federale entiteiten werden behandeld.

Hoewel veel van de eerste zaken van de eenheid werden afgewezen, heeft DeSantis met succes wetgeving bepleit die staatsprocureurs de autoriteit gaf om verkiezingsgerelateerde aanklachten te vervolgen.

“We hebben keer op keer gezien hoe belangrijk het is voor de staat om in te grijpen wanneer de federale regering weigert transparant te zijn of actie te ondernemen,” zei DeSantis, die zijn beslissing verdedigde.

Het onderzoek komt te midden van bredere zorgen over de veiligheid van Trump na meerdere moordpogingen.

De gouverneur benadrukte de noodzaak van verhoogde bescherming voor de voormalige president en bekritiseerde de federale overheid omdat zij niet genoeg deed om Trump te beschermen.

Nu het onderzoek zich ontvouwt, hebben de wetshandhavingsinstanties in Florida volledige transparantie aan het publiek beloofd.

Het kantoor van de gouverneur heeft duidelijk gemaakt dat ze niet zullen stoppen totdat alle verantwoordelijken voor de moordpoging volgens de Florida-wet ter verantwoording worden geroepen.

De gedurfde stap van gouverneur DeSantis om een onafhankelijk staatsonderzoek te starten, benadrukt zijn toewijding om gerechtigheid en verantwoordelijkheid in Florida te waarborgen, vooral als het gaat om het beschermen van een voormalige president.

Hoewel zorgen over jurisdictie en mogelijke interferentie met federale onderzoeken blijven bestaan, wordt verwacht dat de vastberadenheid van de staat om antwoorden te krijgen, de voortdurende discussies zal aanwakkeren over de rollen van staats- en federale instanties in spraakmakende zaken die nationale veiligheid aangaan.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/fbi-blocking-floridas-trump-assassination-attempt-investigation-ron-desantis-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....