Tijdens een volle bijeenkomst in Uniondale, New York, heeft Donald Trump een plan onthuld dat zich richt op het beschermen van hardwerkende Amerikanen tegen de roofzuchtige praktijken van de creditcardindustrie.

Trump stelde een tijdelijke cap van 10% op creditcardrentes voor, waarmee gezinnen de broodnodige verlichting krijgen van het verstikkende gewicht van stijgende rentes, zo meldt Newsmax.

Voormalig president Donald Trump poseert tijdens een campagnebijeenkomst op 27 juli in het Herb Brooks National Hockey Center in St. Cloud, Minnesota. In zijn toespraak riep Trump zijn aanhangers op om de staat rood te kleuren.

De voormalige president benadrukte dat de middenklasse Amerikanen achtergelaten zijn terwijl banken profiteren van rentes die zo hoog zijn als 25-30%.

Shotgun Pistool – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

“We kunnen ze niet laten maken 25 en 30 procent,” zei Trump tegen de energieke menigte. “Terwijl werkende Amerikanen inhalen, gaan we een tijdelijke cap op creditcardrentes zetten.” Dit voorstel weerspiegelt Trump’s inzet om de middenklasse te verdedigen, die het hardst is getroffen door inflatie en economische onzekerheid onder de huidige administratie.

De gemiddelde rente op creditcards was eerder dit jaar 21,5%, de hoogste in tien jaar, volgens de Federal Reserve. Trump’s gezond verstand plan weerklonk bij het publiek, dat moe is van het negeren van hun behoeften door Washington terwijl Wall Street zijn zakken bleef vullen.

Natuurlijk viel Trump’s plan niet goed bij de bancaire elite en hun bondgenoten in de media.

David Robertson, uitgever van de Nilson Report, klaagde in The Wall Street Journal dat een limiet op rentes banken zou dwingen om te stoppen met lenen aan lage- en middenklasse huishoudens. De gebruikelijke angstzaaiende berichten vanuit de financiële industrie zijn geen verrassing, maar het is duidelijk voor wie Trump echt vecht: gewone Amerikanen.

Peter Schiff, een econoom bij Euro Pacific Asset Management, waarschuwde ook de New York Post dat zo’n stap de “industrie zou kunnen vernietigen” en miljoenen Amerikanen de toegang tot krediet zou kunnen ontzeggen. Schiff’s opmerkingen benadrukken alleen maar hoe afhankelijk de industrie is van het afzetgedrag tegenover consumenten.

Het is opmerkelijk dat soortgelijke voorstellen van senatoren Bernie Sanders en Josh Hawley in het verleden niet zijn aangeslagen. In 2019 drong Sanders aan op een limiet van 15% op creditcardrentes, terwijl Hawley een limiet van 18% voorstelde, die beide nergens naartoe gingen. Het is duidelijk dat de politieke klasse in Washington niet geïnteresseerd is in het beschermen van de arbeidersklasse.

Terwijl Trump blijft pleiten voor zijn agenda om werkende gezinnen te helpen, is zijn strijd tegen de creditcardgiganten weer een voorbeeld van zijn bereidheid om op te komen tegen machtige instellingen ter verdediging van de gewone Amerikanen.


De meningen die zijn weergegeven door bijdragers en/of inhoudpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/trumps-new-proposal-a-game-changer-for-credit-card-users-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....