Marjolein Faber wil gewoon gebruik maken van het noodrecht om noodzakelijke asielmaatregelen te nemen. Ambtenaren ontraden het kabinet dat, maar daar heeft de PVV-minister van Asiel en Migratie terecht lak aan. Het is immers een politieke beslissing of dit al dan niet wordt gedaan.
“Ik ga voor het noodrecht en daar zetten we op in, want dan kan ik heel snel maatregelen nemen. Dit land snakt naar veranderingen. Het beleid moet om. Dat kan het snelst als ik een juridische asielcrisis kan uitroepen,” zei Faber vandaag nadat ze vraag na vraag kreeg van linkse media die bloed roken.

“Ik waardeer de ambtenaren zeer, maar zij hebben een adviserende taak en het is uiteindelijk aan de minister en aan het kabinet om te besluiten wat we doen,” voegde ze toe.

Natuurlijk heeft Faber honderd procent gelijk. Het is niet aan PvdA- en D66-ambtenaren om te beslissen wat er wel en niet kan in dit opzicht. Of in welk opzicht dan ook, trouwens. Zij mogen een advies geven, maar dat is het dan wel. Hun mening is voor de rest niet relevant.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Het kabinet kan gebruik maken van mogelijkheden in de wet zelf om te stellen dat er een noodsituatie is en dat het gebruikelijke recht enigszins terzijde moet worden geschoven. De linksen kunnen dat heel vervelend vinden, maar dat is dan niet anders.

Faber en het kabinet kunnen deze beslissing nemen. Ambtenaren mogen het kabinet adviezen geven. Maar dat is het dan wel. Het idee dat zij op de één of andere manier boven het kabinet staan is geschift. Goed dus van Faber dat ze doorzet!

DDS heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/faber-heeft-geen-trek-in-spelletjes-ambtenaren-ik-zet-wel-in-op-het-noodrecht

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....