Twee sheriff-deputy’s uit Michigan worden als helden geprezen nadat ze ingrepen om een bestuurder te redden die een medische noodsituatie had terwijl hij erratisch reed op een drukke snelweg.

De snel denkende acties van Macomb County Deputies Nicole Miron en Anthony Gross voorkwamen waarschijnlijk wat een tragische situatie had kunnen zijn op 12 september in Mount Clemens, Michigan.

De dramatische redding werd vastgelegd op zowel verkeerscamera’s als bodycam-beelden en toont de snelle besluitvorming van de deputies in actie terwijl ze samenwerkten om een bewegend voertuig te stoppen dat anderen op de weg in gevaar bracht.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

Het incident begon toen het Macomb County Sheriff’s Office een melding ontving van een zilveren GMC Sierra die erratisch reed met ongeveer 8 km/u op Gratiot Avenue.

Volgens Deputy Miron konden ze de locatie van het voertuig volgen dankzij een beller die de vrachtwagen volgde en updates aan de autoriteiten verstrekte.

Toen deputies Miron en Gross het voertuig inhaalden, realiseerden ze zich dat er iets mis was. Toen ze naast de vrachtwagen stonden, reageerde de 63-jarige bestuurder, die verward en in de war leek, niet op hun bevelen om te stoppen.

“Het was duidelijk een soort medische kwestie,” zei Miron in een interview met Good Morning America. Terwijl ze de potentiële gevaren van het langzaam rijdende voertuig op een drukke weg herkenden, formuleerden de deputies snel een plan.

De bodycam-beelden tonen Miron die de bestuurder instrueert om “daar te blijven” terwijl ze de gedurfde beslissing nam om uit de patrouillewagen in de passagiersstoel van de bewegende vrachtwagen te klimmen.

Haar doel was om het voertuig te stoppen voordat het een druk verkeersknooppunt bereikte.

“Ik wilde hem stoppen voordat we dat gebied binnenkwamen omdat ik niet wist of hij iemand anders kon raken of dat ze hem niet zouden zien en hem zouden raken,” legde Miron uit. “Het had veel erger kunnen zijn.”

Terwijl Deputy Gross de patrouillewagen zorgvuldig naast de vrachtwagen maneuvreerde, klom Miron door het raam van haar voertuig en in de passagierszijde van de vrachtwagen.

Eenmaal binnen beoordeelde ze de situatie snel en bracht ze het voertuig veilig tot stilstand.

“Ben je goed? Ben je OK?” is Miron te horen vragen aan de bestuurder op de bodycam-beelden, wat haar kalmte onder druk laat zien. “Is dit parkeren?” vraagt ze voordat ze de vrachtwagen uiteindelijk tot stilstand brengt.

De bestuurder, die een medische noodsituatie had gehad, werd naar een lokaal ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Het Macomb County Sheriff’s Office bevestigde later dat de bestuurder inmiddels thuis is teruggekeerd en herstelt.

[embedded content]

Sheriff Anthony Wickersham preesde de acties van beide deputies, waarbij hij bijzonder Deputy Miron’s moed benadrukte om haar veiligheid op het spel te zetten om de bestuurder te redden en andere weggebruikers te beschermen.

“Ik ben trots op beide deputies voor hun acties. Ik beschouw ze als helden,” zei Wickersham. Hij voegde eraan toe: “Vanwege haar snelle denken en onzelfzuchtige acties heeft ze veilig een eind gemaakt aan wat een tragische situatie had kunnen zijn.”

Deputy Gross, die de patrouillewagen reed terwijl Miron de redding uitvoerde, vertelde over de uitdagingen om de scène veilig te houden tijdens het incident. “Ik maakte me zorgen om hem veilig te houden en ons veilig, en met het zware verkeer in het gebied, en proberen zo dicht mogelijk te blijven zodat we de situatie konden aanpakken,” zei hij.

Voor Miron voelde het moment surrealistisch aan. “Het voelde alsof de tijd stil stond,” zei ze, waarbij ze de druk van de situatie en de urgentie om het voertuig te stoppen voordat het het drukke kruispunt bereikte erkende.

De heldhaftige acties van Deputies Miron en Gross zijn een bewijs van de toewijding en moed van wetshandhavers.

Het Macomb County Sheriff’s Office sprak zijn trots uit over hoe hun deputies op de situatie hebben gereageerd, en het verhaal heeft lof ontvangen van het hele land terwijl het online en op nieuwsuitzendingen circuleerde.

De succesvolle uitkomst van het incident herinnert ons aan de cruciale rol die politieagenten spelen in het beschermen van het publiek, vaak zichzelf in gevaar brengend om anderen te redden.

De snelle denkwijze en teamwerk van de deputies hebben ongetwijfeld een veel gevaarlijkere situatie voorkomen.


Lees de volledige verklaring van de Facebookpagina van het Macomb County Sheriff’s Office:

INSPANNINGEN VAN MCSO-DEPUTY VOORKOMEN TRAGEDIE

Mount Clemens, MI – 12 september 2024, om ongeveer 14:18 uur, werden Macomb County Sheriff’s Office Deputies gestuurd naar de zuidbound Gratiot Avenue in Mount Clemens voor een zilveren GMC Sierra die erratisch reed nabij Church Street.

Deputies troffen het voertuig aan op de zuidbound Gratiot nabij Remick Drive. Ze activeerden lichten en sirenes. De bestuurder, een 63-jarige man, stopte niet en reed verder zuidwaarts met ongeveer 8 km/u. Deputies trokken naast de bestuurder die in een soort van roes leek te zijn, onbekwaam om de verzoeken te begrijpen.

Uiteindelijk rolde de bestuurder van de vrachtwagen zijn raam omlaag en remde kort. Deputy Miron, die aan de passagierszijde van het patrouillevoertuig was, kon het raam van de SUV van de Sheriff uitspringen en in de vrachtwagen klimmen terwijl de voertuigen door Gratiot blijven rijden.

Eenmaal binnen de vrachtwagen kon Deputy Miron het voertuig stoppen. Ze belde vervolgens een familielid om de medische toestand van de bestuurder te bevestigen.

De brandweer van Clinton Township arriveerde ter plaatse en begon de bestuurder te behandelen. Hij werd vervolgens naar een ziekenhuis in de omgeving vervoerd voor verdere medische zorg.

“Ik prijs Deputy Miron voor het op het spel zetten van haar eigen veiligheid om een burger in nood te helpen en andere bestuurders op de weg te beschermen,” verklaarde Macomb County Sheriff Anthony Wickersham. “Vanwege haar snelle denken en onzelfzuchtige acties heeft ze veilig een eind gemaakt aan wat een tragische situatie had kunnen zijn.”


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/brave-female-deputy-hailed-a-hero-after-jumping-into-moving-truck-to-save-driver-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....