🕒 Leestijd: 4 minuten

Het vertrouwen van Amerikaanse Amerikanen in vaccins – vooral COVID-19-vaccins – is gedaald, volgens een onderzoek uitgevoerd door het Annenberg Public Policy Center van de Universiteit van Pennsylvania. Het beleidscentrum gaf de resultaten de schuld van “een grotere acceptatie van verkeerde informatie over Covid-vaccins”.

Het vertrouwen van Amerikaanse Amerikanen in vaccins – vooral COVID-19-vaccins – is gedaald, volgens een onderzoek uitgevoerd door het Annenberg Public Policy Center van de Universiteit van Pennsylvania.

De enquĂȘteresultaten beschrijven de meest recente golf van antwoorden – verzameld in juli – van een nationaal representatieve steekproef van 1,496 volwassenen, van wie de meesten sinds april 2021 routinematig in het project worden ondervraagd. Ongeveer 100 van de volwassenen werden na 2021 toegevoegd als gevolg van verloop van de eerste deelnemers aan de enquĂȘte.

De resultaten toonden niet alleen een algemene afname van de bereidheid om te vaccineren, maar toonden ook aan wat een persbericht van het Annenberg Public Policy Center een “grotere acceptatie van verkeerde informatie over Covid-vaccins” noemde.

De resultaten van de enquĂȘte volgen op de hielen van de goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration vorige week van bijgewerkte COVID-19-boosters voor kinderen van 6 maanden en ouder.

Kathleen Hall Jamieson, Ph.D., die het Annenberg Public Policy Center leidt en de onderzoeksinspanningen leidt, zei in het persbericht: “Nu de CDC meldt dat COVID-19-infectie een voortdurende bedreiging blijft en er een bijgewerkt vaccin beschikbaar is, is dit het moment om het bewustzijn van zowel de waarde van vaccineren tegen COVID-19 als van de risico’s van het oplopen van de ziekte op te voeren.”

Het onderzoeksrapport definieerde “verkeerde informatie” niet, maar beschreef het terloops als een “wetenschappelijk inconsistente reactie”.

Het Annenberg Public Policy Center reageerde niet onmiddellijk toen The Defender om een duidelijkere definitie vroeg.

‘Onjuist’ om te geloven dat COVID-vaccins duizenden doden hebben veroorzaakt

Uit de bevindingen van het onderzoek blijkt dat vanaf juli meer dan een kwart van de Amerikaanse volwassenen (28%) – een stijging van 22% in juni 2021 – “ten onrechte” gelooft dat de COVID-19-vaccins verantwoordelijk zijn geweest voor duizenden doden, aldus de auteurs van het rapport.

“Het percentage dat weet dat dit niet waar is,” voegden ze eraan toe, “daalde van 66% naar 55%.”

Het aantal Amerikaanse volwassenen dat gelooft in het “valse idee” dat het veiliger is om een COVID-19-infectie te krijgen dan om het vaccin te krijgen, is sinds april 22 meer dan verdubbeld (2021%) (10%).

Het percentage Amerikaanse volwassenen dat “ten onrechte” denkt dat het COVID-19-vaccin het DNA van mensen verandert, steeg van 8% in april 2021 tot 15% in juli 2024.

Jamieson zei: “Geloof in deze drie misvattingen wordt geassocieerd met een verhoogde terughoudendheid om te vaccineren.”

De verdediger vroeg Jamieson naar haar mening over hoe ze een effectieve dialoog kan bevorderen tussen degenen die zich zorgen maken over “verkeerde informatie” over vaccins en degenen die een vaccinverwonding hebben opgelopen of wiens dierbaren gewond zijn geraakt door vaccins.

Ze reageerde niet voor onze publicatiedeadline.

Weinig mensen blijven zich zorgen maken over COVID-infecties

Volgens het persbericht van het Annenberg Public Policy Center toonden de onderzoeksresultaten ook aan:

  • Relatief weinigen maken zich zorgen: slechts 1 op de 5 mensen (20%, juli 2024) maakt zich enigszins of zeer zorgen dat zij of iemand in hun gezin COVID zullen oplopen, een daling van 25% in februari 2024 en 35% in oktober 2023.
  • Verminderde interesse: Minder dan de helft van de ondervraagden (44%) zei in februari 2024 dat ze “enigszins waarschijnlijk” of “zeer waarschijnlijk” een jaarlijks COVID-19-vaccin zullen krijgen als het wordt aanbevolen door de CDC, tegen 52% in juni 2023.
  • Voordelen versus risico’s: Tweederde van de Amerikanen (66% in juli 2024) zegt dat de voordelen van het nemen van COVID-19-vaccins opwegen tegen de risico’s – maar dat is lager dan het percentage dat zegt dat de voordelen opwegen tegen de risico’s voor het mpox-vaccin (70% in juli 2024), RSV-vaccin (respiratoir syncytieel virus) voor volwassenen van 60 jaar en ouder (74% in oktober 2023), en BMR-vaccin (mazelen, bof, rodehond) (89% in augustus 2023).
  • Covid-19-vaccins worden als minder veilig en effectief beschouwd dan andere: Vanaf [de] enquĂȘte van oktober 2023 beschouwen minder mensen COVID-19-vaccins als veilig (66%) en effectief (65%) dan een verscheidenheid aan andere vaccins: BMR (81% veilig, 83% effectief); griep (81% veilig, 75% effectief); gordelroos (78% veilig, 73% effectief) of longontsteking (74% veilig, 69% effectief).
  • Een hypothetisch driewaardig vaccin: In juli 2024 zou minder dan de helft van de ondervraagden (49%) waarschijnlijk een gecombineerd single-shot mRNA-vaccin nemen ter bescherming tegen griep, RSV en COVID-19 als er een bestond en de CDC het aanbeveelde. Tegelijkertijd zegt 27% dat het “helemaal niet waarschijnlijk” zou zijn om zo’n single-shot mRNA-vaccin te nemen.

Bijna 1 op de 3 twijfelt aan de effectiviteit van het HPV-vaccin

Volgens de enquĂȘte zijn Amerikaanse volwassenen sceptisch over andere vaccins, niet alleen over de COVID-19-injecties.

Ongeveer een derde (32%) van de Amerikaanse volwassenen zei dat ze niet zeker waren van de effectiviteit van het vaccin tegen het humaan papillomavirus (HPV).

Bovendien was 23% onzeker over het vaccin tegen longontsteking, 19% twijfelde aan het gordelroosvaccin en 47% was onzeker over het RSV-vaccin tijdens de zwangerschap of op de leeftijd van 60 jaar en ouder (37%).

De enquĂȘte leek geen publieke perceptie van het veiligheidsprofiel van deze vaccins te rapporteren. De auteurs meldden echter wel dat de publieke perceptie van zowel de veiligheid als de effectiviteit van het mazelen-bof-rubella (MMR)-vaccin daalde tot respectievelijk 81% en 83% vanaf 2023, toen 88% zei dat het enigszins of zeer veilig was, en 87% zei dat het enigszins of zeer effectief was.

Het Annenberg Public Policy Center, opgericht in 1993, geeft voorlichting aan het publiek en beleidsmakers over de rol van communicatie bij het bevorderen van het publieke begrip van politieke, wetenschappelijke en gezondheidskwesties op lokaal, provinciaal en federaal niveau.

Het lopende onderzoek wordt gefinancierd door een schenking die is opgericht door de Annenberg Foundation.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op The Defender en is met toestemming opnieuw gepubliceerd.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Source: https://www.artsenvoorvrijheid.be/blog/wantrouwen-in-vaccins-groeit-onder-amerikaanse-volwassenen-blijkt-uit-onderzoek/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....