Een schokkend voorval heeft een klein stadje in Kentucky in de war gebracht na de moord op districtrechter Kevin Mullins, 54, die dodelijk werd neergeschoten in zijn kantoorkamer van de rechtbank.

De beschuldigde is niemand minder dan Letcher County Sheriff Mickey Stines, 44, die naar verluidt het vuur opende op de rechter na een korte ruzie. Dit tragische voorval heeft de lokale gemeenschap versteld doen staan, waar beide mannen bekende figuren waren, zoals gemeld door de Daily Mail.

Volgens rapporten van The Mountain Eagle had de sheriff gevraagd om privé met rechter Mullins te spreken voordat de twee zich terugtrokken naar het kantoor van de rechter. Wat begon als een schijnbaar normaal gesprek escaleerde snel toen beide mannen van telefoon wisselden.

Shotgun Pistool – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzendend

Enkele momenten later zou sheriff Stines opgestaan zijn, de deur op slot hebben gedaan en, na om de bureau te zijn gelopen, zijn wapen hebben getrokken en Mullins meerdere keren hebben neergeschoten. Het motief blijft onduidelijk, hoewel onderzoekers werken aan het bepalen wat er tijdens de korte uitwisseling is gebeurd.

Autoriteiten hebben onthuld dat de rechter en sheriff enkele uren voor de schietpartij samen met andere rechtbankmedewerkers lunch hadden gedeeld.

Desondanks moet de spanning tussen de twee mannen zijn toegenomen, zoals Kentucky State Police Trooper Matt Gayheart verklaarde: “We weten dat het een ruzie tussen de twee was die daartoe leidde, maar wat er precies is gebeurd vóór de schoten die werden gelost, dat is nog steeds iets waar we antwoorden op proberen te krijgen.”

Sheriff Stines, een vader van twee die naar verluidt van plan was om binnenkort met pensioen te gaan, is aangeklaagd voor moord in de eerste graad. Hij was ooit de bode van rechter Mullins voordat hij in 2018 tot sheriff werd gekozen.

De juridische problemen van Stines begonnen echter hier niet. Hij werd eerder genoemd in een rechtszaak wegens het niet onderzoeken van claims dat een van zijn hulpen, Ben Fields, een voormalige gedetineerde, Sabrina Adkins, in de kamers van dezelfde rechter had seksueel misbruikt.

Die hulpsheriff zit momenteel zeven jaar in de gevangenis voor het opnemen van de aanval. Ironisch genoeg zou Stines enkele dagen voor de moord een getuigenis afleggen in de rechtszaak.

Rechter Mullins zat al 15 jaar op de Rechtsbank en werd gerespecteerd om zijn focus op rehabilitatie van drugsoffenders. In 2010 begon hij een programma dat het mogelijk maakte voor gedetineerden die leden aan verslaving om in plaats van gevangenschap in een ziekenhuis behandeling te ontvangen.

Pijn van zijn verlies heeft de gemeenschap verwoest, inclusief procureur van het district Matt Butler, die zich uit de zaak heeft teruggetrokken wegens persoonlijke banden. “We kennen elkaar hier allemaal,” zei Butler. “Rechter Mullins en ik zijn met zussen getrouwd, en onze kinderen zijn neven en nichten.”

Het gerechtsgebouw waar de schietpartij plaatsvond, is sindsdien gesloten terwijl het onderzoek vordert. Dit kleine Appalachen-stadje, met een bevolking van slechts 1.700, worstelt met de tragedie en hoopt op antwoorden en gerechtigheid.


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of contentpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen opmerkingen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/unfolding-mystery-surrounds-kentucky-courthouse-death-new-information-surfaces/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....