In een zeldzaam moment speelde First Lady Jill Biden een belangrijke rol tijdens de kabinetsvergadering van het Witte Huis op vrijdag—de eerste in bijna een jaar. Op 81-jarige leeftijd werd President Joe Biden vergezeld door zijn vrouw, die naar verluidt voor het eerst aan de vergadering deelnam.

Deze sessie komt terwijl Biden het einde van zijn presidentschap nadert, na zijn onverwachte terugtrekking uit de race na een slechte debatprestatie tegen voormalig President Donald Trump, zo meldde Breitbart.

Het debat zag Biden die zijn woorden sliste en moeite had om zijn standpunten te verwoorden, waardoor veel Republikeinen zich afvroegen wie het land eigenlijk leidt.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Verzonden Naar Uw Huis

Jill Biden’s betrokkenheid heeft geleid tot hernieuwde speculaties over haar invloed op de beslissingen van haar man, vooral nadat geruchten de ronde deden dat ze niet wilde dat hij zich uit de race terugtrok.

Sommige bronnen hebben gesuggereerd dat Jill’s bezorgdheid voortkwam uit de onopgeloste juridische kwesties rond hun zoon, Hunter Biden. Een federale rechter heeft de strafmaat voor Hunter’s belastinggerelateerde aanklachten vastgesteld om plaats te vinden voordat President Biden de functie verlaat in januari. Deze timing heeft de Republikeinse vermoedens aangewakkerd dat Joe Biden zijn zoon zou kunnen gratie verlenen of zijn straf zou kunnen omzetten voordat hij afzăgt.

Tijdens de vergadering leek Jill Biden nabij het hoofd van de tafel te zitten terwijl ze updates deelde over een initiatief van het Witte Huis dat gericht is op onderzoek naar de gezondheid van vrouwen.

7 maart 2024; Washington, DC, VS; President Joe Biden houdt de State of the Union-toespraak voor het Congres in het U.S. Capitol in Washington op 7 maart 2024. Vice-President Kamala Harris applaudisseert op de achtergrond. Verplichte credit: Josh Morgan-USA TODAY

De president sprak, merkwaardig genoeg van een script, kort de vergadering toe en riep het Congres op om een voortzettingsresolutie aan te nemen om de overheid te financieren. “Het is cruciaal,” zei Biden, terwijl hij aandrong op voortdurende steun voor de uitvoering van de “historische” wetgevende prestaties van de regering. “We moeten doorgaan met de uitvoering van de historische wetten die we hebben aangenomen,” voegde Biden toe en wees naar infrastructuurinvesteringen en andere belangrijke initiatieven.

De betekenis van de kabinetsvergadering was moeilijk te negeren, vooral omdat het de eerste keer was dat Biden zijn hoogste functionarissen in bijna een jaar toesprak. Met nog maar vier maanden van zijn termijn over, is Biden’s positie nu drastisch anders dan bij zijn eerdere kabinetsbijeenkomsten.

Niet langer een kandidaat voor herverkiezing, spendeert Biden zijn laatste maanden in functie in een poging om zijn nalatenschap te verstevigen. Functionarissen van het Witte Huis probeerden snel een afsluitende agenda samen te stellen na zijn onverwachte beslissing om zich terug te trekken uit de race. Biden streeft ernaar ervoor te zorgen dat de beleidsmaatregelen en prestaties van zijn regering behouden blijven—vooral in het geval dat Donald Trump terugkeert naar het Witte Huis.


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/jill-biden-now-at-the-helm-while-joe-fumbles-through-a-script-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....