Taylor Swifts laatste poging om haar fans aan te moedigen om te stemmen lijkt te stuiten op een probleem met een specifieke groep kiezers.

Een recente peiling van de Monmouth University onthult dat de steun voor Swifts inspanningen om kiezers te betrekken bij de komende verkiezingen aanzienlijk is gedaald onder alle Amerikanen, zoals gerapporteerd door Fox News.

De enquête, die donderdag werd vrijgegeven, toont aan dat slechts 53% van de kiezers nu goedkeuring geeft aan Swifts inspanningen voor stemparticipatie. Dit komt na haar sociale media-post van afgelopen week, na het debat tussen vice-president Kamala Harris en voormalig president Donald Trump, waarin ze Harris steunde in de race van 2024. Dit markeerde een scherpe daling ten opzichte van een eerdere peiling die in februari werd gehouden, toen de steun voor haar inspanningen op 68% stond.

Taylor Swift treedt op in het Nissan Stadium in Nashville, Tennessee, op vrijdag 5 mei 2023.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Jouw Huis Verzonden

Terug in februari stond Swift in de schijnwerpers vanwege een ongegronde samenzweringstheorie over haar betrokkenheid bij een geheime overheidscomplot om president Biden te helpen.

Hoewel er geen waarheid achter de beweringen zat, leek de rumoer eromheen Swifts steminspanningen niet te beïnvloeden. Maar nu lijken de dingen anders te zijn. Haar recente steun voor Harris, na Bidens rampzalige debatoptreden en zijn uiteindelijke terugtrekking uit de race, lijkt polariserend te zijn.

Terwijl de Democraten sterk blijven met 87% van hen die nog steeds Swifts inspanningen steunen—onveranderd ten opzichte van eerder dit jaar—hebben de Republikeinen een scherpe daling in steun gezien. De peiling toont aan dat slechts 20% van de Republikeinen goedkeuring geeft aan Swifts initiatief om mensen te laten stemmen, een daling van een al laag 41%. Onafhankelijke kiezers lijken ook af te koelen, met hun steun die daalt van 73% in februari naar slechts 52%.

Patrick Murray, directeur van het Monmouth University Polling Institute, gaf commentaar op de resultaten en zei: “Republikeinen waren heel erg op hun hoede voor Swift. Wat we niet weten is of dit invloed zal hebben op het deel van haar fanbase dat al rechtsgeoriënteerd is.”

Taylor Swift pauzeert tijdens haar optreden om te luisteren terwijl het publiek voor haar juicht in het Nissan Stadium in Nashville, Tennessee, op vrijdag 5 mei 2023.

Swift heeft een geschiedenis van het aanmoedigen van stemparticipatie, en ze ondersteunde Biden opvallend bij de verkiezingen van 2020. Haar inspanningen zorgden ervoor dat meer dan 400.000 mensen klikten op de stem.gov-link in de 24 uur na haar laatste steunbetuiging aan Harris.

Het blijft echter de vraag hoeveel van die mensen daadwerkelijk naar de stembureaus zullen komen en, belangrijker nog, wie ze zullen steunen.

Trump bagatelliseerde aanvankelijk Swifts steun aan Harris tijdens een “FOX and Friends” interview de ochtend na het debat. Maar tegen zondag escaleerde hij zijn reactie en verklaarde hij botweg: “Ik haat Taylor Swift” in een bericht op sociale media. Dit komt nadat JD Vance terugvocht tegen Taylor Swift na een onverwachte aanval die zij op hem deed.

De Monmouth-peiling werd uitgevoerd van 11-15 september, waarbij 803 geregistreerde kiezers werden ondervraagd met een foutmarge van plus of min 3,9 procentpunten.


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/taylor-swifts-harris-endorsement-a-risky-move-thats-backfiring/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....