Tijdens een recente persbriefing werd Witte Huis woordvoerder Karine Jean-Pierre geconfronteerd met moeilijke vragen van verslaggevers over de beslissing van president Joe Biden om geen persconferentie te houden tijdens een aankomende bijeenkomst met wereldleiders.

Met de bedoeling om de “Quad” top bij te wonen in zijn huis in Delaware, ontmoet Biden leiders uit Australië, India en Japan, maar blijkbaar zal hij geen vragen van de pers beantwoorden, zoals gerapporteerd door de Daily Caller.

CBS News correspondent Ed O’Keefe ging direct ter zake en vroeg Jean-Pierre waarom Biden verslaggevers niet zou toestaan in deze belangrijke bilaterale vergaderingen. Zijn vraag komt te midden van beweringen dat Biden een van de meest transparante presidenten in de geschiedenis is.

Afbeelding Crediet: Shutterstock.com

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

In reactie ontweek Jean-Pierre de vraag en benadrukte in plaats daarvan de focus van de president op het organiseren van een meer “persoonlijk” evenement. Ze beweerde dat Biden “iets wilde doen dat hij nog niet eerder had gedaan” door wereldleiders naar zijn geboorteplaats te brengen en merkte op dat er andere kansen voor de pers zouden zijn om het evenement te dekken.

“Het was belangrijk voor hem om deze persoonlijke aspecten te hebben,” zei Jean-Pierre, waarbij ze het belang benadrukte van Biden’s keuze om in zijn thuisstad te hosten. Ze verzekerde de pers dat ze niet volledig zouden worden uitgesloten, en noemde een “Quad familie foto,” een bezoek aan de middelbare school van Biden, en een aankondiging over Cancer Moonshot. Maar niets hiervan bevredigde de pers.

Newsmax Witte Huis correspondent James Rosen onderbrak, duidelijk gefrustreerd door het gebrek aan inhoudelijke antwoorden. “Ze worden foto-opnames genoemd. Dat is wat u heeft gecreëerd,” zei Rosen botweg. “Het zijn geen persconferenties, wat wij liever zouden hebben.”

O’Keefe volgde op door de kwestie verder aan te kaarten. Hij wees op de hypocrisie in Biden’s zelfportrettering als de meest transparante president terwijl hij verslaggevers ontwijkt.

“Het verbijstert de mensen in deze kamer… dit is een president die vanaf dag één heeft beloofd de meest transparante president mogelijk te zijn,” stelde O’Keefe. Hij voegde eraan toe dat Biden een gouden kans miste om dat engagement te demonstreren door vragen te beantwoorden terwijl hij naast leiders uit India, Australië en Japan stond—democratieën die cruciaal zijn voor de wereldwijde stabiliteit.

Toen de discussie spannender werd, sprak Jean-Pierre Rosen scherp toe voor het onderbreken van haar gesprek met O’Keefe, en zei ferm: “Neem me niet kwalijk, ik spreek niet met jou.” Haar pogingen om de zorgen van de pers te bagatelliseren hielpen echter weinig om hun frustraties te onderdrukken.

De woordvoerder betoogde dat het “niet ongebruikelijk” is voor een president om een persconferentie over te slaan bij het huisvesten van wereldleiders. Maar de verslaggevers waren het daar niet mee eens. Rosen’s opmerking over “foto-opnames” versus echte pers toegang raakte een gevoelige snaar en benadrukte de voortdurende frustraties over de selectieve transparantie van de administratie.


De meningen die zijn geuit door bijdragers en/of contentpartners zijn die van henzelf en weerspiegelen niet noodzakelijk de standpunten van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/kjp-snaps-under-pressure-as-reporters-grill-her-on-bidens-media-silence-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....