Een schokkende ontwikkeling heeft plaatsgevonden in een cold case moordzaak die al 47 jaar onopgelost was. Een 65-jarige man is recentelijk in Rome gearresteerd op verdenking van de brute moord op twee vrouwen in Melbourne. De slachtoffers, de 27-jarige Suzanne Armstrong en de 28-jarige Susan Bartlett, werden destijds op gruwelijke wijze om het leven gebracht met tientallen messteken.

De Australische politie heeft aangekondigd dat ze de verdachte, een Grieks-Australische man, willen uitleveren. Hij werd opgepakt op een luchthaven in Rome en zit momenteel in hechtenis. Het interessante is dat de politie de man kon identificeren op basis van een DNA-test van een familielid. Hoewel de exacte omstandigheden van de arrestatie nog niet bekend zijn, wordt er gespeculeerd dat de verdachte mogelijk in Griekenland heeft gewoond.

“Na 47 jaar van onvermoeibaar onderzoek is het eindelijk gelukt om de schuldige te identificeren”, aldus Shane Patton, het hoofd van de politie in de staat Victoria. Deze doorbraak is een enorme opluchting voor de nabestaanden van de slachtoffers, die al die jaren in onzekerheid hebben geleefd.

Op die fatale dag in januari 1977 werden de lichamen van Suzanne Armstrong en Susan Bartlett gevonden in hun woning in het centrum van Melbourne. Armstrong had maar liefst 29 messteken en was ook verkracht, terwijl Bartlett 55 keer was gestoken. Het enige lichtpuntje in deze tragedie was dat de zestien maanden oude zoon van Armstrong ongedeerd werd aangetroffen in zijn wieg.

Deze arrestatie werpt een nieuw licht op een oude zaak en herinnert ons eraan dat gerechtigheid geen verjaring kent. De nabestaanden van de slachtoffers kunnen eindelijk beginnen met het verwerken van hun verlies, terwijl de verdachte nu geconfronteerd wordt met de gevolgen van zijn daden na al die jaren van vrijheid.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240921_92305803

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....