Uit recente cijfers van de Vlaamse energieregulator VREG blijkt dat gezinnen met een dynamisch contract voor elektriciteit nog steeds een zeldzaamheid zijn. Ondanks de voordelen van dit type contract, waarbij de prijs per uur wordt bepaald op basis van de energiebeurzen, blijft de interesse beperkt. Consumenten moeten namelijk hun verbruik afstemmen op de schommelende prijzen, wat niet voor iedereen haalbaar is. De federale energieregulator CREG had eerder al gewaarschuwd dat dynamische contracten niet voor iedereen interessant zijn.

Het derde kwartaal liet geen verandering zien in het aantal gezinnen met een dynamisch contract, aangezien slechts 0,2 procent van de gezinnen hiervoor koos. De meerderheid van de gezinnen (77 procent) had een variabel contract voor elektriciteit, terwijl 22,8 procent een vast contract had. Deze cijfers zijn vergelijkbaar voor aardgas.

Ondanks de voordelen en mogelijke kostenbesparingen van dynamische contracten, lijkt het erop dat de meeste gezinnen nog steeds de voorkeur geven aan meer traditionele contracten. Het is duidelijk dat er nog steeds een gebrek aan interesse en vertrouwen is in deze nieuwe vorm van energiecontracten. Het blijft dus een uitdaging om gezinnen te overtuigen om over te stappen naar dynamische contracten en zo te profiteren van de flexibiliteit en potentiële besparingen die ze bieden.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240921_93988440

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....