Op 19 september 2024 vond in Rotterdam een afschuwelijke aanslag plaats. Een Marokkaan uit Amersfoort vermoordt uit het niets een Nederlandse skeeler met vele messteken. Een Zwitser wordt ook verwond. Ajoub was een bekende van de politie. Een aantal dingen vallen ons op.

MSM zwijgt 

Dat is in de eerste plaats dat er weinig aandacht aan dit ernstige voorval gegeven wordt. De mainstream media – op de Telegraaf na – besteden er amper aandacht aan. De msm kent vele columnisten maar niet één schrijft erover. Hoe komt dat? Dat komt naar mijn mening omdat msm de illusie van een geslaagde multiculturele samenleving niet overhoop wil halen.

Houd je mond en als je er wel over begint ben je xenofoob en islamofoob. Wellicht behoort Ajoub tot wat dr Jan van de Beek noemt “duurzaam niet-geïnintegreerden”. Lang is gedacht dat “op den duur integratie plaatsvindt.” Mispoes. Naarmate meer immigratie plaatsvindt is steeds minder integratie nodig. Hoe groter de eigen groep is, des te minder is integratie nodig in de Leitcultur, althans voorzover die nog bestaat.

Verwarde man

Vervolgens valt op hoe verschillend op de Rotterdamse-aanslag gereageerd wordt vergeleken met de Solingen- aanslag. In Duitsland wordt de aanslag breed bediscussieerd in diverse praatgroepen en in de politiek. Voor zover ik weet is Geert Wilders de enige politicus die er een tweet aan waagt. Hier wordt het afgedaan als een soort ‘collateral damage’. “Dit heb je nu eenmaal bij multicultureel.” En “het was zes jaar geleden dat een dodelijke islamitische aanslag plaatsvond”, dus dat valt reuze mee. In het verkeer komen dagelijks meer mensen om, nietwaar. Was Ajoub een “verwarde man”? Ongetwijfeld.

‘Verward’ biedt altijd een dankbaar etiket. Ajoub moet haast wel verward zijn geweest, want wie doet nou zoiets in de wilde weg. “Gelukkig het was een verwarde man. Als we daar grip op krijgen, dan is er niks aan de hand.” Dream on. Een enkeling merkt op dat het een aanslag is op de rechtsstaat. Ajoub riep “Allah u Akbar.” Burgemeester van Rotterdam Aboutaleb zegt dat hij tien keer op een dag “Allah u Akbar” roept, dus waar hebben we het over. Mona Keijzer horen we er natuurlijk ook niet over na de reacties op haar “we moeten het eens over de islam hebben.”

Bad luck

Wat was zijn motief? Het zal vermoedelijk niet veel afwijken van alle islamitische aanslagen: een vorm van culturele en ideologische kortsluiting. Samuel Huntington: “een botsing der culturen” waar sommigen meer last van hebben dan anderen. Het probleem is dat ze vaak moeilijk herkenbaar zijn voor de gewone man in de straat. Dat betekent dat als je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent, je uit het niets overhoop gestoken kunt worden met diverse messteken. Of je 22 jaar bent, in de bloei van je leven, maakt niet uit. Bad luck.

Sterkte 

We zijn diepbedroefd over dit zeer ernstige voorval en zijn met onze gedachten bij de familie van het slachtoffer. We wensen hen veel sterkte toe.

Doofpot en ijskast

In Nederland staat een hele grote doofpot, naast een hele grote ijskast. Beiden zijn propvol. Er kan echt niets – maar dan ook helemaal niets – meer bij. Er wordt niets – maar dan ook helemaal niets – uitgehaald. Nu niet, nooit niet…

Frits Bosch, econoom en socioloog, auteur van Kafkaistan.

Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/opinie/frits-bosch-in-nederland-staat-een-doofpot-naast-een-ijskast-er-kan-niets-meer-bij

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....