Reactie van Eduard op NU.nl over klimaatverandering afgewezen: ‘Dit is echt te bizar voor woorden’

Eduard plaatste een reactie op NU.nl bij een artikel over klimaatverandering waarin hij suggereerde om ook de andere kant van het verhaal te bekijken. Hij verwees daarbij naar het boek ‘De Klimaatoptimist’ van Arnout Jaspers, waarin wordt betoogd dat de paniek over klimaatverandering overdreven is. Tot zijn verbazing werd zijn reactie afgewezen door de redactie van NU.nl, die het boek als “desinformatie rondom klimaat” beschouwt en geen platform wil bieden voor dergelijke informatieverspreiding.

Arnout Jaspers zelf reageerde verontwaardigd op Twitter en noemde het schandalig dat NU.nl elke reactie waarin zijn boek wordt genoemd afkeurt. Hij noemde dit een vorm van censuur van de klimaatalarmismekliek en vroeg zich af hoelang NU.nl al is aangesloten bij de Groene Kultuurkamer. Dit is niet de eerste keer dat Jaspers met tegenwerking te maken krijgt, want na de publicatie van zijn boek ‘De Stikstoffuik’ weigerden sommige boekhandels zelfs om het boek te bestellen of aan te bieden.

De afwijzing van Eduards reactie en de weigering van boekhandels om Jaspers’ boeken te verkopen, heeft ook kritiek gekregen van andere experts. Bioloog Richard Steenvoorden noemde het gedrag van NU.nl “slecht” en directeur van Holland Gold, Paul Buitink, voegde eraan toe dat het “echt te bizar voor woorden” is. Uitgever Syp Wynia vond het ongelooflijk dat NU.nl het boek zonder enige rechtvaardiging schadelijk diskwalificeert en censureert. Hij benadrukte dat het boek niet de klimaatverandering zelf ter discussie stelt, maar het Nederlandse klimaatbeleid.

Al met al roept deze gang van zaken vragen op over de vrijheid van meningsuiting en de rol van NU.nl als platform voor verschillende perspectieven.


Source: https://www.ninefornews.nl/nu-nl-diskwalificeert-en-cancelt-boek-zonder-daar-ook-maar-1-grond-voor-te-geven-dit-is-echt-te-bizar-voor-woorden/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....