Marcee Gray, de moeder van de 14-jarige Colt Gray, die naar verluidt een dodelijke schietpartij heeft gepleegd op de Apalachee High School in Georgia, is deze week aanklacht gedaan op aanklachten van ouderenmisbruik.

Gray, 43, staat voor verschillende aanklachten, waaronder exploitatie en intimidatie van een oudere persoon, valse opsluiting, strafbare schade aan eigendommen en diefstal.

Marcee Anne Gray boekingsfoto van het Ben Hill County Sheriff’s Office, 2023

Deze aanklachten zijn voortgevloeid uit een incident in november 2022, waarbij Gray ervan beschuldigd wordt haar toen 73-jarige moeder, Deborah Polhamus, te hebben misbruikt.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct naar Uw Huis Verzonden

Volgens een incidentrapport geciteerd door The Atlanta-Journal Constitution, zou Marcee haar moeder aan een stoel hebben gebonden en haar daar bijna 24 uur hebben achtergelaten, nadat Polhamus weigerde haar dochter te vergezellen om haar ex-man, Colin Gray, onder ogen te komen.

Marcee zou boos zijn geworden op haar moeder, wat leidde tot fysieke geweld, en bond haar toen vast aan een stoel, nam haar iPhone en beschadigde delen van de woning, waaronder een badkamer spiegel en de achterdeur.

Polhamus werd uiteindelijk gevonden door een vriendin, Annie Brown, die was gecontacteerd nadat Brown zich zorgen had gemaakt omdat ze Polhamus niet kon bereiken per telefoon.

De aanklacht voegt een extra laag toe aan een al complexe en tragische situatie met de familie Gray.

Marcee’s zoon, Colt Gray, staat momenteel voor vier aanklachten van moord na de schietpartij op 4 september op de Apalachee High School, waar twee studenten en twee docenten om het leven kwamen.

GBI-agenten gaan door een kettinglinkhekje dat om de Apalachee High School heen ligt, één dag na de schietpartij op de school in Winder, Ga., op donderdag 5 september 2024.

Colt zou een AR-15-stijl geweer naar school hebben gebracht en open vuur hebben geopend, waardoor verschillende anderen gewond raakten.

De slachtoffers van de schietpartij zijn geïdentificeerd als Mason Schermerhorn, 14, Christian Angulo, 14, Richard Aspinwall, 39, en Cristina Irimie, 53. Het Georgia Bureau of Investigation (GBI) bevestigde dat Colt erin slaagde het wapen in de school te krijgen door het in zijn rugzak te verbergen.

Hij zou zijn klaslokaal hebben verlaten onder het voorwendsel dat hij naar het secretariaat moest, om later met het geweer naar buiten te komen en te beginnen met schieten.

Kijk de laatste video op foxnews.com
Na de schietpartij heeft Marcee Gray een openbaar excuus aangeboden aan de families van de slachtoffers en diep verdriet geuit over de tragedie.

In een brief aan de families schreef ze: “Aan de ouders en families van degenen die geraakt zijn door de tragische gebeurtenissen op de Apalachee High School, wil ik zeggen dat het me zo spijt vanuit de grond van mijn hart. Als ik de plaats van Mason en Christian kon innemen, zou ik dat zonder aarzeling doen.” Ze uitte ook haar verdriet om de twee docenten die om het leven kwamen en zei dat haar “hart breekt voor de twee docenten die hun leven gaven terwijl zij onze kinderen onderwezen en beschermden.”

Marcee had naar verluidt de school gewaarschuwd over het problematische gedrag van haar zoon voorafgaand aan de schietpartij.

Kijk de laatste video op foxnews.com
Volgens een interview met ABC News belde Marcee de schoolconsulent op de ochtend van de schietpartij nadat ze een zorgwekkend bericht van Colt had ontvangen, waarin hij zijn excuses maakte voor zijn acties.

Zijn vader, Colin Gray, ontving ook soortgelijke berichten van zijn zoon.

De berichten zouden lezen: “Het spijt me, Mam” en “Jij bent hier niet voor verantwoordelijk.”

Colt Gray is als volwassene aangeklaagd voor de moorden op de vier slachtoffers, en aanvullende aanklachten worden verwacht.

Chris Hosey, directeur van het Georgia Bureau of Investigation, spreekt buiten de Apalachee High School nadat er een schietpartij op de school heeft plaatsgevonden in Winder, Ga., op woensdag 4 september 2024. Twee studenten en twee docenten zijn overleden en negen zijn gewond geraakt bij de schietpartij. Een 14-jarige student is in hechtenis genomen voor de schietpartij.

Autoriteiten hebben ook zijn vader, Colin Gray, 54, aangeklaagd met meerdere aanklachten, waaronder onopzettelijke doodslag en wreedheid jegens kinderen.

Volgens de onderzoekers zou Colin Gray Colt toegang hebben gegeven tot het geweer dat bij de schietpartij is gebruikt, waardoor hij de eerste ouder in Georgia is die is aangeklaagd in verband met een schoolshooting. Colin wordt beschuldigd van moord in de tweede graad en andere verwante misdrijven.

De aanklachten van ouderenmisbruik tegen Marcee Gray voegen een extra laag toe aan de juridische problemen van de familie.

Het misbruikincident vond plaats in november 2022, enkele maanden voor de schoolshooting.

Volgens het politierapport zou Marcee gewelddadig zijn geworden nadat haar moeder weigerde haar te vergezellen om haar ex-man onder ogen te komen.

Marcee zou haar moeder tegen een muur hebben gegooid, waardoor ze verwondingen opliep, en haar vervolgens aan een stoel hebben vastgebonden, waardoor ze haar telefoon afnam zodat ze niet om hulp kon vragen.

Polhamus liep een snijwond op haar pols en blauwe plekken op haar armen en benen als gevolg van de aanval.

Ondanks de ernst van het incident, zou Polhamus autoriteiten hebben verteld dat ze niet wilde dat haar dochter voor de rest van haar leven met zware aanklachten te maken kreeg.

Marcee Gray’s juridische geschiedenis omvat eerdere beschuldigingen in verband met drugsgebruik en schade aan eigendommen.

In een apart incident werd ze in december 2022 gearresteerd nadat ze tijdens een verkeerscontrole in het bezit was gevonden van methamfetamine en fentanyl.

Ze kreeg in april 2023 borgtocht en werd vrijgelaten, maar de aanklachten van ouderenmisbruik kwamen weer naar voren als onderdeel van het voortdurende onderzoek.

De zaak heeft aanzienlijke aandacht getrokken, aangezien de juridische problemen van de familie Gray, huishoudelijke onenigheid en betrokkenheid bij jeugdzorg vragen hebben opgeworpen over het al dan niet gemiste waarschuwingssignalen.

De familie was betrokken bij de jeugdzorg van Georgia na hun uitzetting in 2022, en de wetshandhaving had de familie in mei 2023 bezocht na een FBI-tip over bedreigingen om een schoolshooting uit te voeren.

Op dat moment ontkende Colt de bedreigingen te hebben geuit, en Colin Gray verzekerde de autoriteiten dat, hoewel hij jachtgeweren in huis had, Colt niet zonder toezicht mocht gebruiken.

Aangezien zowel Colt als Colin Gray levenslang in de gevangenis kunnen worden gezet voor hun respectieve aanklachten, zullen de juridische procedures de komende maanden blijven plaatsvinden.

De tragedie op de Apalachee High School heeft de gemeenschap in rouw achtergelaten en de aanklachten tegen Marcee Gray compliceren de al gespannen situatie van de familie verder.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/mother-of-georgia-school-shooter-colton-gray-arrested-on-horrific-charges/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....