Op een zonnige zondagmiddag besloot Koning Filip samen met prinses Eléonore een fietstocht te maken door de prachtige Dijlestad. Het was Autoloze Zondag en de koning wilde graag het goede voorbeeld geven. Terwijl ze door de straten van Mechelen reden, nam de vorst de tijd om met enkele mensen te praten op de drukke Grote Markt. Het was een bijzondere ervaring voor zowel de koning als de inwoners van Mechelen.

De Week van de Mobiliteit werd afgesloten met de Autoloze Zondag, een evenement dat in 52 Belgische steden en gemeenten werd georganiseerd. Mechelen, dat twee jaar geleden werd uitgeroepen tot ‘Fietsstad van Vlaanderen’, was trots om de koning te verwelkomen en hem te laten zien waarom de stad deze titel verdiende.

Met zijn fiets arriveerde Koning Filip kort voor de middag op de Mechelse Grote Markt. Hij maakte een korte stop bij het standbeeld van Margaretha van Oostenrijk, waar hij even kon genieten van de prachtige omgeving. Het was een moment van ontspanning en verbinding met de stad.

De koning en prinses Eléonore genoten van de fietstocht en de ontmoetingen met de mensen op straat. Het was een mooie manier om de voordelen van fietsen en een autovrije stad te ervaren. Mechelen liet zien dat duurzame mobiliteit en een gezonde levensstijl hand in hand kunnen gaan.

Met deze fietstocht liet Koning Filip zien dat hij niet alleen een vorst is, maar ook een betrokken burger. Hij toonde zijn steun voor initiatieven die de leefbaarheid van steden verbeteren en het belang van duurzaamheid benadrukken. Het was een inspirerend moment voor velen en een herinnering dat zelfs een koning kan genieten van een ontspannen fietstochtje door de stad.

Bron: BELGA

Vandaag om 13:44


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240922_94238419

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....