Foto: Videostill X/The General

Tientallen Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben zaterdag delen in het zuiden van Libanon gebombardeerd. Volgens het Israëlische leger was Hezbollah van plan om raketten op Israël af te schieten. De spanning in het gebied is de afgelopen dagen sterk toegenomen, nadat het Israëlische leger luchtaanvallen uitvoerde op Beiroet en duizenden raketlanceerders van Hezbollah vernietigde.

Op sociale media circuleren beelden van een enorme ontploffing in Libanon, die werd gevolgd door een vuurbal ter grootte van een wolkenkrabber. De schokgolf van de explosie werd tot op vele kilometers gevoeld. Er wordt gespeculeerd dat Israël steeds grotere bommen inzet, mogelijk zelfs een tactisch kernwapen. Het is voor zover bekend nog nooit eerder zoiets ingezet tegen Libanon.

De situatie in Libanon is zorgwekkend en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft code rood afgegeven voor heel Libanon, waarbij het Nederlanders ten strengste afraadt om naar het land te reizen.

Deze escalatie van geweld en de inzet van steeds grotere bommen werpen een donkere schaduw over de regio. De gevolgen voor de bevolking in Libanon zijn enorm, met duizenden gewonden als gevolg van eerdere explosies. De internationale gemeenschap moet snel stappen ondernemen om de situatie te de-escaleren en verdere escalatie te voorkomen.

(One liner: Israël voert zware bombardementen uit in Libanon, met een enorme explosie en verwoestende gevolgen voor de bevolking.)


Source: https://www.ninefornews.nl/israel-laat-hel-losbarsten-in-zuiden-libanon-met-gigantische-mysterieuze-bom-terwijl-oorlog-escaleert/

.


Een gedachte over “Israël laat hel losbarsten in zuiden Libanon met gigantische mysterieuze bom terwijl oorlog escaleert.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....