Joe Biden werd dit weekend opnieuw onder de loep genomen na een verward moment tijdens een persconferentie in Wilmington, Delaware, waar hij moeite had om te herinneren welke wereldleider hij moest introduceren.

Het voorval vond plaats tijdens een tweedaagse top met de Quad Alliantie, die de Verenigde Staten, India, Japan en Australië omvat, en gericht is op het inperken van de invloed van China in de Indo-Pacific regio.

De Amerikaanse president Joe Biden arriveert om deel te nemen aan de Quad Leaders Summit in het nabijgelegen Wilmington met leiders uit Australië, India en Japan, in New Castle, Delaware, VS, 20 september 2024.

Tijdens het persmoment werd verwacht dat Biden de Indiase premier Narendra Modi zou introduceren, maar hij leek onzeker over de gang van zaken.

Premier Narendra Modi van India spreekt tot het Congres op 22 juni 2023.

Shotgun Pistool – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Jouw Huis Verzendend

Na het beëindigen van zijn opmerkingen, pauzeerde Biden en vroeg, “Nu, wie introduceer ik nu? Wie is de volgende?” wat leidde tot een ongemakkelijke stilte. Een omroeper stapte in om Modi voor te stellen, die vervolgens het podium benaderde en handshakes met Biden deed.

De 81-jarige president, die soortgelijke momenten van verwarring heeft meegemaakt tijdens openbare evenementen, probeerde de sfeer te verlichten door te grappen over de bevolking van India. “Trouwens, hij komt uit een klein land zoals het onze,” zei Biden, terwijl hij Modi omarmde. “Een kleine bevolking zoals die van ons. Hij is een goede en fatsoenlijke man geworden. Een goede vriend.”

Opmerking: het was opmerkelijk aangezien India het meest bevolkte land ter wereld is met ongeveer 1,4 miljard mensen, vergeleken met de 333 miljoen van de Verenigde Staten.

Dit voorval komt op een moment dat Bidens leeftijd en cognitieve vaardigheden steeds meer ter discussie worden gesteld door zowel critici als bondgenoten.

Gedurende zijn presidentschap is hij achtervolgd door episodes van vergeetachtigheid of verwarring tijdens belangrijke uitjes.

Deze incidenten hebben zorgen aangewakkerd over zijn geschiktheid voor het ambt terwijl hij campagne voert voor herverkiezing in 2024.

Naast de persconferentie van zaterdag, heeft Biden onlangs kritiek gekregen voor het toestaan dat First Lady Jill Biden de discussies leidde tijdens een kabinetsvergadering die op vrijdag werd gehouden.

Tijdens de vergadering, die de eerste keer markeerde dat het kabinet sinds oktober 2023 was samengekomen, nam de first lady de hoofdrol op zich om te praten over het Witte Huis Initiative voor Onderzoek naar Vrouwengezondheid.

Geplaatst aan het hoofd van de tafel, las Jill Biden meer dan vier minuten uit een bindmap, terwijl president Biden slechts twee minuten sprak.

Dit niveau van betrokkenheid van de first lady riep vragen op, waarbij commentatoren zich afvroegen in hoeverre zij invloed uitoefent binnen de administratie.

De New York Post meldde dat Jill Biden door ingewijden wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke first ladies sinds Edith Wilson, die de toegang tot haar man, president Woodrow Wilson, streng controleerde nadat hij in 1919 een beroerte had gehad.

Sociale media barstten los van kritiek over de prominente rol van de first lady in de vergadering, waarbij sommige commentatoren betoogden dat dit de lijnen van autoriteit binnen de administratie vervaagde.

De invloed van Jill Biden is al lang onderwerp van debat, waarbij sommigen suggereren dat ze een buitensporige rol speelt in belangrijke beslissingen.

Ondertussen werd de Quad-top, georganiseerd door Joe Biden bij hem thuis in Wilmington, als een poging gepresenteerd om de banden binnen de vier-landenalliantie te versterken, die gericht is op het inperken van de groeiende invloed van China in de Indo-Pacific.

De top omvatte discussies over een scala aan onderwerpen, waaronder economische samenwerking en defensie.

Tijdens zijn opmerkingen onthulde Biden een wereldwijde uitbreiding van zijn Cancer Moonshot-initiatieven, die gericht zijn op het verminderen van kankersterfte wereldwijd.

Hij kondigde een partnerschap aan tussen de Quad-landen dat meer dan $150 miljoen investeert in HPV-screening en kankertherapieën.

Het initiatief zal ook Amerikaanse marineartsen en verpleegkundigen betrekken die hun tegenhangers in de Indo-Pacific trainen in cervicale kankerscreening en vaccinatie.

De bijeenkomst van het weekend, die waarschijnlijk Bidens laatste top met Quad-leiders is voordat hij zijn ambt verlaat, was bedoeld om relaties met belangrijke Amerikaanse bondgenoten te verstevigen. “Onze landen zijn strategisch meer op elkaar afgestemd dan ooit,” zei Biden tijdens de top. “Hoewel er uitdagingen zullen komen, zal de wereld veranderen, omdat de Quad hier te blijven is.”

Echter, het ongemakkelijke moment tijdens de persconferentie en de prominente rol van de first lady tijdens de kabinetsvergadering hebben enkele van de diplomatieke successen van het evenement overschaduwd.

Deze incidenten hebben ook de zorgen binnen de Democratische Partij over Bidens leeftijd en leiderschapsvermogen opnieuw aangewakkerd, vooral nu de verkiezingen van 2024 dichterbij komen.

Later deze week staat Biden gepland om de Oekraïense president Volodymyr Zelensky te ontmoeten tijdens het vijfde openbare bezoek van de Oekraïense leider aan de Verenigde Staten sinds de Russische invasie in februari 2022.

Zelensky wordt verwacht zijn “Plan voor Overwinning” met Biden te bespreken, evenals een ontmoeting met vice-president Kamala Harris en voormalig president Donald Trump.

Zelensky zal ook een toespraak houden voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York City.

Terwijl Biden blijft navigeren door internationale diplomatie en nationale kritiek, zullen vragen over zijn mentale scherpte waarschijnlijk aanhouden.

Zijn omgang met belangrijke evenementen, inclusief toekomstige ontmoetingen met wereldleiders, zal nauwlettend in de gaten worden gehouden naarmate de verkiezingen van 2024 dichterbij komen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/cooked-biden-snaps-on-staffers-after-forgetting-prime-minister-of-india-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....