Israëlische troepen zijn zondag het kantoor van nieuwszender Al Jazeera in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever binnengevallen. Er was een gerechtelijk bevel om het kantoor voor 45 dagen te sluiten. Israël beschuldigt Al Jazeera ervan een spreekbuis voor Hamas te zijn, maar de zender ontkent dit. Al Jazeera beweert dat journalisten van de zender regelmatig het doelwit zijn van Israëlische aanvallen in de Gazastrook.

D66-Kamerlid Jan Paternotte veroordeelt het sluiten van het kantoor van Al Jazeera als pure censuur. Hij wijst op de dubbele standaard, waarbij Russische media worden geweerd uit de EU. Veel mensen wijzen Paternotte op zijn eigen dubbele standaard, omdat hij pleit voor de terugkeer van Russia Today in Nederland, terwijl hij wel voorstander is van het verbieden van andere media. Het wordt duidelijk dat Paternotte selectief is in zijn veroordeling van censuur.

De reacties op Paternotte’s tweet laten zien dat veel mensen zijn hypocrisie niet waarderen. Ze wijzen op het feit dat D66 zelf de omroep ON! uit het bestel wilde verwijderen. Het is duidelijk dat Paternotte en zijn partij een dubbele moraal hanteren en zichzelf graag als moreel superieur willen presenteren, terwijl ze ondertussen zelf censuur en verboden steunen.

Deze zaak illustreert het belang van persvrijheid en het gevaar van censuur. Het sluiten van een omroep is een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting en het recht op informatie. Het is hypocriet om censuur te veroordelen wanneer het jouw wereldbeeld niet past, maar het wel te steunen wanneer het om andere media gaat. Het is tijd voor een consistente en principiële benadering van persvrijheid en het recht op vrije meningsuiting.


Source: https://www.ninefornews.nl/d66-kamerlid-jan-paternotte-noemt-verbieden-omroep-pure-censuur-kijk-even-naar-de-messcherpe-reacties/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....