Een vrouw uit New York daagt de New York Mets aan voor $2 miljoen, met de bewering dat ze verhinderd werd om Citi Field vorige maand binnen te komen omdat ze een “Make America Great Again” (MAGA) hoed droeg, een symbool van de campagne van voormalig president Donald Trump.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechstreeks Naar Uw Huis Verzend

De rechtszaak, ingediend bij de federale rechtbank van Brooklyn op 6 september, beschuldigt het team van raciale discriminatie, politieke vergelding en het veroorzaken van emotionele stress.

Aura Moody, een 64-jarige maatschappelijk werkster uit Saint Albans, Queens, verklaarde dat ze op 14 augustus naar de Mets-wedstrijd tegen de Oakland Athletics was gegaan met leden van de Queens Village Republican Club.

Volgens Moody werden zij en een vriend, beide met MAGA-hoeden, tegengehouden door een medewerker van Citi Field nadat ze de veiligheidscontroles hadden gepasseerd en werd hen verteld dat de hoeden “te politiek” waren om binnen het stadion te dragen.

Ondanks meerdere pogingen om haar rechten op de Eerste Amendement in te roepen, zei Moody dat ze gedwongen werd haar hoed af te nemen. “Dit land zou de baken van vrijheid voor allen moeten zijn,” vertelde Moody aan de New York Post.

Ze legde verder uit dat de medewerker erop stond dat ze de hoed buiten het stadion moest nemen, niet gewoon het in haar tas verstoppen, en voegde eraan toe dat ze zich zorgen maakten over het veroorzaken van vertragingen voor de rest van hun groep, die al binnen zat.

In rechtbankdocumenten beweert Moody dat ze vroeg om met een supervisor te spreken nadat ze zich raciaal getarget voelde als een zwarte vrouw die een MAGA-hoed droeg.

7 nov, 2020; Oklahoma City, OK, VS; Mensen proberen een MAGA-hoed te vangen tijdens een rally voor president Trump in het Oklahoma State Capitol in Oklahoma City, zaterdag, 7 november, 2020. Verplichte krediet: Sarah Phipps-USA TODAY NETWORK

De veiligheids-supervisor herhaalde naar verluidt dat het verwijderen van de hoed stadionbeleid was, waardoor Moody en haar vriend gedwongen werden de hoeden terug te brengen naar een auto waarmee ze samen waren gereden.

Moody beweerde dat toen ze eindelijk op haar plaats aankwam, ze andere witte leden van haar groep zag die zonder problemen MAGA-kleding droegen, wat haar beschuldigingen van raciale discriminatie verder aanwakkerde.

“Het was beschamend. Het was hartverscheurend. Het was schokkend. Het was vernederend. Dus hoe kan ik teruggaan? Het kan even duren,” vertelde ze aan de Post.

De Mets reageerden aanvankelijk door toe te geven dat een werknemer een fout had gemaakt met betrekking tot het kledingbeleid van het team. “We nemen contact op met Aura Moody om ons te verontschuldigen en haar uit te nodigen terug te komen naar het honkbalveld,” zei een woordvoerder van het team.

In feite merkt de rechtszaak op dat een vertegenwoordiger van de Mets Moody op 17 augustus belde om zich te verontschuldigen en haar te informeren dat er geen beleid was tegen het dragen van een MAGA-hoed en dat het personeel sindsdien opnieuw was opgeleid.

[ingesloten inhoud]

Echter, Moody is sinds het voorval niet meer teruggekeerd naar Citi Field.

Moody’s rechtszaak is niet de eerste van zijn soort met betrekking tot MAGA-kleding op sportevenementen.

Eerder deze maand vond een soortgelijk voorval plaats in State Farm Stadium in Arizona.

Een vrouw werd gevraagd haar MAGA-hoed af te nemen voordat ze het terrein voor een NFL-wedstrijd tussen de Arizona Cardinals en de Los Angeles Rams betreed.

In dat geval gaven de Arizona Cardinals later een verklaring uit om zich te verontschuldigen voor het misverstand, waarbij ze verduidelijkten dat het beleid tegen politieke signage niet van toepassing was op de situatie. “We hebben ook contact opgenomen met de betrokken persoon om te communiceren dat hun ervaring niet consistent was met ons beleid en onze praktijken en om ons daarvoor te verontschuldigen,” zeiden de Cardinals in een verklaring.

Naarmate de rechtszaak tegen de Mets vordert, brengt het aandacht voor het aanhoudende debat over de plaats van politieke expressie in publieke ruimtes, met name op grote sportevenementen.

Moody’s zaak zou een juridische precedent kunnen scheppen met betrekking tot hoe organisaties politieke neutraliteit balanceren met de vrije spreekrechten van individuen, vooral nu de spanningen rond politieke symbolen zoals de MAGA-hoed hoog blijven.

Moody blijft $2 miljoen aan schadevergoeding eisen, met de aanhaling van raciale discriminatie, politieke vergelding en reputatieschade.

De Mets hebben geen commentaar gegeven op de rechtszaak, maar de kwestie roept bredere vragen op over vrijheid van meningsuiting en politieke expressie in openbare ruimtes, met name in sportarena’s, waar soortgelijke gevallen hebben plaatsgevonden.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/new-york-mets-get-sued-for-2-million-over-maga-hat-meltdown-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....