Eminem bevindt zich opnieuw in het middelpunt van een discussie onder fans, nadat een tekst uit zijn nummer “Fuel” opnieuw opdook in de nasleep van de recente arrestatie van Sean “Diddy” Combs op ernstige beschuldigingen.

Eminem treedt op in een volgepakt State Theatre in Detroit op 23 mei 1999.
Eminem 052399 Rappen Es

Fans speculeren nu dat de rapper al jaren hintte naar Diddy’s vermeende wangedrag door zijn slim gecomponeerde teksten.

@therealscrufacejean Eminem GAT VAN P. DIDDY!!! 👀😳🔥 #Eminem #Diddy #fyp ♬ originele geluid – ScruFaceJean

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Je Huis Verzonden

In “Fuel,” dat in juli werd uitgebracht, gebruikt Eminem ingewikkelde woordspelingen waarvan sommige fans geloven dat ze een waarschuwing vormden over de beschuldigingen van seksuele aanranding tegen Diddy.

25 jul 2023; Fort Lauderdale, FL, VS; Opnamartiest Sean Combs woont de wedstrijd bij tussen Atlanta United en Inter Miami CF in DRV PNK Stadium. Verplichte Credit: Sam Navarro-USA TODAY Sports

Het gedeelte in kwestie maakt gebruik van een combinatie van dubbele betekenissen en woordspelingen om te wijzen op iets duisters onder de oppervlakte.

In het bijzonder speelt Eminem met het woord “essay,” waarbij hij het transformeert van een term die algemeen wordt gebruikt in schrijven naar het Spaanse slang “ese,” wat vriend betekent.

Hij gaat nog een stap verder door de afkorting “SA” te gebruiken, die online algemeen wordt erkend als afkorting voor seksuele aanranding.

Fans waren vooral getroffen door hoe de rapper het woord “rapper” manipuleerde door een van de “p’s” weg te laten en het om te vormen tot “raper.”

De regel die het voor veel luisteraars definitief maakte, echter, was degene die schijnbaar Diddy direct aanhaalde: “laat een P weg, did he?”—een zin waarvan fans geloven dat deze “P. Diddy” bij naam noemt.

@hollycockerill Eminem probeerde het ons te vertellen #fyp #foryou #eminem #pdiddy ♬ originele geluid – Jeff Reckson ❤️
@maria_marika_ #diddy #eminem #rythmandpoetry #rap #poetry ♬ originele geluid – Jeff Reckson ❤️

Na Diddy’s arrestatie op 16 september, kregen deze teksten een nieuw niveau van betekenis.

De hip-hop magnate, geboren Sean Combs, werd aangeklaagd voor een reeks ernstige misdaden, waaronder afpersing, mensenhandel en vervoer voor prostitutie.

Het Amerikaanse openbaar ministerie voor het Zuidelijk District van New York heeft een 14 pagina’s tellend document gepubliceerd met de beschuldigingen, wat leidde tot verdere online speculatie over Diddy’s vroegere relaties en activiteiten.

Eminem-fans gingen snel naar sociale media om de rapper te prijzen voor zijn vooruitziende blik en lyrisch genie.

Een fan schreef: “Eminem en 50 Cent zijn al jaren achter P Diddy aan om het ons allemaal te vertellen,” terwijl een ander toevoegde: “Ga luisteren naar ‘Killshot,’ hij heeft het ons al verteld.”

Fans van de Detroit-rapper wezen erop dat Eminem een geschiedenis heeft van het gebruiken van zijn muziek om mensen in de industrie aan te spreken, en ze geloven dat “Fuel” weer een voorbeeld daarvan was.

Diddy’s recente arrestatie heeft niet alleen zijn carrière in gevaar gebracht, maar heeft ook geleid tot hernieuwde aandacht voor zijn relaties met verschillende beroemdheden, waaronder Justin Bieber.

Speculatie over Bieber’s connectie met Diddy dook online weer op, met fans die eerdere interacties tussen de twee analyseerden.

Een opnieuw opgedoken video van Bieber’s 22e verjaardag laat zien hoe Diddy de popster een jas van zijn Bad Boy Entertainment-label cadeau deed.

Fans merkten op dat Biebers wisselende houding in de video vragen oproept over zijn mentale toestand tijdens die tijd.

Terwijl de publieke aandacht rond Diddy’s juridische problemen toeneemt, kijken velen ook terug op de invloed die hij had op andere artiesten, vooral kindsterretjes zoals Usher en Bieber.

Usher, die bij Diddy woonde toen hij 14 was, heeft eerder gesproken over de wilde feesten en twijfelachtig gedrag dat hij getuige was tijdens zijn tijd in de invloedssfeer van de muziek-magnaat.

Ondertussen blijft Eminem, die nooit verlegen is om controversiële figuren in zijn nummers aan te spreken, lof ontvangen voor zijn lyrische diepgang.

De recente focus op de teksten van “Fuel” heeft alleen maar bijgedragen aan zijn reputatie als een meester van woordspelingen, in staat om complexe betekenissen in zijn muziek te verweven die vaak onopgemerkt blijven totdat jaren later.

In een aparte discussie zijn fans ook teruggaan naar de oorsprong van Eminem’s artiestennaam. Een virale post op Reddit heeft de nieuwsgierigheid aangewakkerd over hoe Marshall Mathers bekend werd als Eminem.

Het blijkt dat de naam teruggaat naar zijn tienerjaren, toen hij en een vriend de bijnamen Manix en M&M aannamen, laatstgenoemde een verwijzing naar zijn initialen.

In de loop der tijd evolueerde M&M naar Eminem, de bijnaam die synoniem zou worden met een van de meest succesvolle rapcarrières in de geschiedenis.

Hoewel veel fans al op de hoogte waren van de oorsprong van de naam, waren anderen verrast door de onthulling. “Ik luister al jaren naar hem en heb nooit de connectie gerealiseerd,” merkte een Reddit-gebruiker op.

Anderen sloten zich aan om het verhaal te bevestigen, met een die zei: “Zijn initialen zijn MM, of M&M, wat Eminem wordt uitgesproken wanneer je het snel zegt.”

Terwijl zowel Eminem’s teksten als persoonlijke geschiedenis fans blijven boeien, blijft de rapper een dominante kracht in de muziekindustrie, geprezen om zijn vermogen om taal te gebruiken om complexe en controversiële kwesties aan te pakken.

Ondertussen blijft Diddy’s toekomst onzeker terwijl hij geconfronteerd wordt met ernstige juridische uitdagingen, met het publiek dat nauwlettend in de gaten houdt hoe de zaak zich ontwikkelt.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/eminem-tried-to-tell-us-about-p-diddy-now-those-lyrics-hit-different-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....