De politie van Milwaukee heeft videobeelden en aanvullende details vrijgegeven over een schietincident met een agent op 5 september dat plaatsvond nabij 91st en Custer aan de noordwestkant van de stad.

Het incident betrof een verdachte, de 35-jarige Keith Jeter, die het vuur opende op de wetshandhavers die een arrestatiebevel wilden uitvoeren voor meerdere aanklachten, waaronder valse gevangenhouding met betrekking tot huiselijk geweld en seksuele aanranding.

Keith Jeter – Milwaukee Police Department

De intense belegering laat drie gewonde agenten achter en culmineerde in de arrestatie van Jeter.

Shotgun Pistool – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks naar Uw Huis Verzonden

Autoriteiten arriveerden rond 10:15 uur bij het appartementencomplex, vergezeld door leden van de U.S. Marshals Service, met het doel Jeter te apprehenderen, die gezocht werd voor een reeks gewelddadige misdrijven.

Volgens de politie van Milwaukee (MPD) gingen de agenten nadat ze herhaaldelijk op de deur hadden geklopt en hun aanwezigheid hadden aangekondigd, het appartement van Jeter binnen.

Terwijl ze door de eenheid gingen, ontstond er vuur vanuit de woning.

Rechters onthulden later in gerechtsdocumenten dat Jeter meerdere schoten op de agenten had afgevuurd.

Een agent vertelde dat hij een “vuurregen” had gehoord en, gelovend dat hij was geraakt, op een matras viel terwijl hij zijn kogelwerende schild ter bescherming gebruikte. “Dat (vloekwoord) schild heeft mijn leven gered,” zei de agent volgens de aanklacht. “Anders was ik dood. (Vloekwoord) raakte me zo vaak.”

De chaotische uitwisseling van vuur duurde enkele minuten. Tijdens de schietpartij meldde een buurvrouw dat kogels door de muur van haar appartement waren geschoten, waardoor ze vluchtte met haar 2 maanden oude baby.

Agenten gaven terug vuur, waarbij vier van hen hun wapens gedurende het incident afvuurden.

Er werden in totaal 58 kogelhulzen gevonden van de wapens van de agenten, terwijl Jeter 14 keren terugvuurde.

Onderzoekers documenteerden 254 kogelinslagen en gaten door de hele scène.

Uiteindelijk bood Jeter, die een schotwond aan zijn arm had opgelopen, aan zich over te geven. Voordat hij dat deed, gooide hij twee vuurwapens in de gang en kroop uit een badkamer waar hij zich had verstopt.

Agenten namen hem in hechtenis en hij werd naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht voor behandeling van niet-levensbedreigende verwondingen.

[embedded content]

In gesprekken met rechercheurs gaf Jeter toe dat hij zich bewust was van het uitstaande bevel voor zijn arrestatie en erkende dat hij zich had bewapend toen hij zich realiseerde dat de politie voor zijn appartement stond.

Hij vertelde de onderzoekers dat hij besloten had te sterven in plaats van naar de gevangenis te gaan, waarbij hij de wens uitte voor “zelfmoord door agenten.”

Volgens de strafklacht belde Jeter een kennis tijdens de belegering en zei: “Ik heb mijn moeder beloofd dat als deze dag komt, ik in wezen de politie zou laten schieten.”

Jeter legde uit dat toen hij agenten zijn kast zag binnengaan met een “groot zwart schild,” hij het vuur opende met de bedoeling hen uit te lokken om terug te schieten.

Ondanks zijn inspanningen konden agenten hem in hechtenis nemen zonder verdere slachtoffers.

Als gevolg van het incident is Jeter beschuldigd van meerdere ernstige misdrijven, waaronder vier aanklachten van poging tot opzettelijke doodslag in de eerste graad, twee aanklachten van roekeloos in gevaar brengen van de veiligheid in de eerste graad, en twee aanklachten van bezit van een vuurwapen door een crimineel.

Hij wordt ook geconfronteerd met aanklachten van ontsnapping op borgtocht. De rechtbankdocumenten geven aan dat Jeter momenteel wordt vastgehouden op een borg van 1 miljoen dollar.

De betrokken agenten bij de vuurwisseling zijn allemaal veteranen van de politie van Milwaukee.

Driemaal hielden agenten niet-levensbedreigende verwondingen op tijdens de schietpartij: een 43-jarige agent met 19 jaar dienst, een 49-jarige agent ook met 19 jaar dienst, en een 44-jarige agent met meer dan 21 jaar dienst.

De vier agents die hun wapens hebben afgevuurd, zijn in administratieve dienst geplaatst, volgens het beleid van de afdeling.

De moordeenheid van de MPD leidt het onderzoek en alle betrokken agenten droegen tijdens het incident bodycams.

De politie heeft verklaard dat de beelden van de bodycams beschikbaar zullen worden gesteld aan het publiek, waarbij sommige video’s al zijn vrijgegeven, die de intensiteit van de belegering tonen.

Kijkers worden gewaarschuwd vanwege de grafische aard van de beelden.

Dit is de tweede grote massa-schietpartij in Milwaukee dit jaar, na een incident op 13 juli waarbij vier mensen omkwamen en negen anderen gewond raakten tijdens een drive-by shooting op een verjaardagsfeest.

De politie van Milwaukee heeft zich steeds meer zorgen gemaakt over het toenemende geweld in de stad.

Agent Truman Fitzgerald zei: “Deze massa-schietpartijen hebben meer te maken met cultuur dan met criminaliteit. Burgemeester Randall Woodfin verwoordde het het beste: ‘We zien veel te veel conflicten die worden opgelost met kogels.’”

De zaak tegen Jeter is aan de gang, met verdere updates die worden verwacht naarmate het onderzoek vordert.

Autoriteiten hebben iedereen die aanvullende informatie heeft aangespoord zich bekend te maken terwijl ze werken aan het aan het licht brengen van alle aspecten van de zaak.


De politie van Milwaukee heeft drie afzonderlijke persberichten uitgegeven over dit incident, die allemaal hieronder in hun geheel kunnen worden gelezen:

Persbericht Eén (5 september 2024): MPD Agent Betrokken bij Schietpartij

Vandaag, donderdag 5 september 2024, omstreeks 10:15 uur, waren agenten van de politie van Milwaukee op de 5300 block van North 91st Street op zoek naar een persoon die gezocht werd voor crimineel bezit van een vuurwapen, huiselijk geweld gerelateerde valse gevangenhouding en seksuele aanranding.

Ter plaatse probeerden de agenten te communiceren met de verdachte. Omstreeks 11:38 uur opende de verdachte het vuur op onze agenten. Agenten wisselden vuur uit met de verdachte. Nadat het schietgeweld was gestopt, gingen de agenten verder met communiceren met de verdachte. Op dit moment gaf hij twee vuurwapens met uitgebreide magazijnen over en werd hij vervolgens gearresteerd.

De verdachte, een 35-jarige man, werd naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht voor behandeling van niet-dodelijke verwondingen. Strafrechtelijke aanklachten zullen worden doorverwezen naar het kantoor van de openbaar aanklager van Milwaukee County.

Drie leden van de politie van Milwaukee hebben niet-levensbedreigende verwondingen opgelopen tijdens de uitwisseling. De leden die gewond zijn geraakt in dit incident zijn een 43-jarige man met meer dan 19 jaar dienst, een 49-jarige man met meer dan 19 jaar dienst, en een 44-jarige man met meer dan 21 jaar dienst.

De vier agenten die tijdens dit incident hun dienstwapens hebben afgevuurd zijn een 39-jarige man met meer dan 16 jaar dienst, een 40-jarige man met meer dan 12 jaar dienst, een 43-jarige man met meer dan 19 jaar dienst en een 49-jarige man met meer dan 19 jaar dienst. Deze vier agenten zullen worden geplaatst in administratieve dienst zoals gebruikelijk bij schietincidenten met agenten.

De moordeenheid van de politie van Milwaukee zal dit incident onderzoeken.

Dit is een dynamisch en doorlopend onderzoek.

Video gerelateerd aan dit incident zal worden vrijgegeven in overeenstemming met de Standaard Operationele Procedure 575.

De politie van Milwaukee wenst onze agenten een spoedig en volledig herstel.

Persbericht Twee (10 september 2024): Verdachte Strafrechtelijk Aangeklaagd in Verbinding met de Schietpartij Betrokken bij de Agent

Op maandag 9 september 2024 heeft het kantoor van de openbaar aanklager van Milwaukee County strafrechtelijke aanklachten ingediend tegen Keith W. Jeter in verband met het schieten op agenten van de politie van Milwaukee (MPD) en vervolgens het verwonden van drie agenten. Het incident vond plaats op donderdag 5 september 2024, omstreeks 10:15 uur, toen agenten van de politie van Milwaukee op de 5300 block van North 91st Street op zoek waren naar een persoon die gezocht werd voor crimineel bezit van een vuurwapen, huiselijk geweld gerelateerde valse gevangenhouding en seksuele aanranding. Zie bijgevoegde strafklacht.

Jeter werd aangeklaagd voor vier aanklachten van poging tot opzettelijke doodslag in de eerste graad, gebruik van een gevaarlijk wapen, twee aanklachten van roekeloos in gevaar brengen van de veiligheid in de eerste graad, gebruik van een gevaarlijk wapen, twee aanklachten van bezit van een vuurwapen door een crimineel en één aanklacht van ontsnapping op borgtocht. Bij veroordeling kan hij tot 321 jaar gevangenisstraf krijgen en kan hij tot $110.000 worden beboet.

Onze agenten zijn uit het ziekenhuis ontslagen en blijven in administratieve dienst.

Persbericht Drie (20 september 2024): Videovrijgave van de MPD Agent Betrokken bij de Schietpartij

Op donderdag 5 september 2024, omstreeks 10:15 uur, waren agenten van de politie van Milwaukee op de 5300 block van North 91st Street op zoek naar een persoon die gezocht werd voor crimineel bezit van een vuurwapen, huiselijk geweld gerelateerde valse gevangenhouding en seksuele aanranding.

Ter plaatse probeerden de agenten te communiceren met de verdachte. Vervolgens, omstreeks 11:38 uur, opende de verdachte het vuur op onze agenten. Agenten wisselden vuur uit met de verdachte. Nadat het schietgeweld was gestopt, gingen de agenten verder met communiceren met de verdachte. Op dit moment gaf hij twee vuurwapens met uitgebreide magazijnen over en werd hij vervolgens gearresteerd.

De verdachte, een 35-jarige man, werd naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht voor behandeling van niet-dodelijke verwondingen. Op dinsdag 10 september 2024 heeft het kantoor van de openbaar aanklager van Milwaukee County strafrechtelijke aanklachten ingediend tegen de verdachte.

Drie leden van de politie van Milwaukee hebben niet-levensbedreigende verwondingen opgelopen tijdens de uitwisseling. De leden die gewond zijn geraakt in dit incident zijn een 43-jarige man met meer dan 19 jaar dienst, een 49-jarige man met meer dan 19 jaar dienst, en een 44-jarige man met meer dan 21 jaar dienst.

De vier agenten die tijdens dit incident hun dienstwapens hebben afgevuurd zijn een 39-jarige man met meer dan 16 jaar dienst, een 40-jarige man met meer dan 12 jaar dienst, een 43-jarige man met meer dan 19 jaar dienst en een 49-jarige man met meer dan 19 jaar dienst. Deze vier agenten zullen worden geplaatst in administratieve dienst zoals gebruikelijk bij schietincidenten met agenten. Dit incident, zoals met alle kritieke incidenten, zal worden onderworpen aan een administratieve beoordeling in overeenstemming met het beleid van de afdeling om naleving van afdelingstraining, -beleid, -procedures en beste praktijken voor wetshandhaving te waarborgen.

Het vrijgavebeleid van videomateriaal van de politie van Milwaukee, Standaard Operationele Procedure (SOP) 575, stelt criteria vast voor wanneer videobewijs dat agenten-invloed incidents vastlegde die resulteerden in de dood of groot lichamelijk letsel, aan het publiek zal worden vrijgegeven. Dit beleid is bedoeld om belangrijke belangen in evenwicht te brengen, waaronder het publiek belang in transparantie en politie-verantwoording, de noodzaak om de integriteit van strafrechtelijke en administratieve onderzoeken te behouden, en de privacybelangen van individuen die in dergelijke video’s worden afgebeeld (inclusief slachtoffers, getuigen, voorbijgangers en de individuen tegen wie geweld wordt gebruikt). Dit beleid creëert een vermoeden van vrijgave. Het is ons doel om video vrij te geven in incidenten met agenten volgens SOP 575 binnen 15 dagen na het incident.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/3-officers-suspect-wounded-during-intense-gunfight-in-milwaukee-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....