Steve Rosenberg, een levenslange Democraat uit Pennsylvania, heeft zijn beslissing aangekondigd om zijn partij te verlaten en voormalig president Donald Trump te steunen voor de komende verkiezingen van 2024, waarbij hij groeiende bezorgdheid over de houding van de Democratische Partij ten opzichte van Israël aanhaalt.

Voormalig president Donald Trump spreekt over de moordaanslag op hem terwijl hij tegen een publiek spreekt tijdens een townhall-bijeenkomst in het Dort Financial Center in Flint, Michigan op dinsdag 17 september 2024.

Tijdens een interview met Fox News legde Rosenberg uit dat de verschuiving in de ideologie van de partij, met name de omarming van extreem-linkse beleidslijnen en figuren die kritisch zijn op Israël, hem geen andere keuze heeft gelaten dan Trump te steunen.

Rosenberg wees erop dat er voor Joodse kiezers “maar één kandidaat” is die aansluit bij hun belangen, vooral als het gaat om de steun voor Israël. “Als je een Jood bent, als je pro-Israël bent, is er hier maar één kandidaat,” zei Rosenberg tijdens zijn optreden in America’s Newsroom met Dana Perino.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

Hij benadrukte dat de acties van de Biden-Harris-administratie, met name vice-president Kamala Harris, een verontrustende minachting hebben getoond voor pro-Israël posities.

Rosenberg noemde specifiek individuen zoals Maher Bitar, Philip Gordon en Ilan Goldenberg, en beschuldigde hen van pro-Iraanse opvattingen en gebrek aan steun voor Israël.

Hij benadrukte dat Harris zich heeft omringd met figuren wiens staat van dienst anti-Israël sentimenten weerspiegelt.

Vice-president Kamala Harris geeft opmerkingen tijdens een campagnebijeenkomst op vrijdag 20 september 2024 in het Alliant Energy Center in Madison, Wis.

Rosenberg betoogde dat de inzet ongelooflijk hoog is voor de Joodse gemeenschap in de aankomende verkiezingen. “Voor mij zijn alle andere kwesties die op tafel liggen, of je nu klimaatgericht bent, abortusgericht, wat je oriëntatie ook is, als je je nu niet richt op Jood zijn en pro-Israël zijn, zijn we in de strijd voor ons letterlijke leven,” zei hij. “En al die kwesties zullen er niet zijn als we over vier jaar dood zijn. Ze proberen ons te doden.”

Hoewel Joodse kiezers historisch gezien neigden naar de steun van Democratische kandidaten, gelooft Rosenberg dat er een groeiende trend van steun voor Trump bestaat binnen de Joodse gemeenschap.

Echter, merkte hij op dat sommige Joodse kiezers aarzelen om hun steun voor Trump openlijk te uiten, vooral vanwege bezorgdheid over de gebeurtenissen van 6 januari. “Sommigen zijn bang om te zeggen dat ze Donald Trump gaan steunen om wat voor redenen dan ook,” zei hij.

Rosenberg voegde eraan toe dat terwijl sommigen nog steeds weigeren om voor een Republikein of Trump te stemmen, hun focus op 6 januari verkeerd is in vergelijking met de meer urgente zorgen waarmee de Joodse gemeenschap wordt geconfronteerd.

Trump’s sterke pro-Israël houding heeft weerklank gevonden bij veel Joodse kiezers, waaronder Rosenberg.

Hij merkte op dat tijdens zijn recente reis naar Israël, elke Israëli die hij ontmoette hem aanspoorde om op Trump te stemmen in de komende verkiezingen. “President Trump bewees dat hij achter de Joden stond. Hij stond achter de Israëli’s. Ik ben net terug uit Israël. Elke enkele Israëli die ik ontmoette, en ik ken er veel, heeft tegen me gezegd: ‘Stem alstublieft op Donald Trump. Stem alstublieft op Donald Trump,’ elke enkele eentje.”

Rosenberg’s steun komt op een moment dat Trump zijn outreach naar Joodse kiezers opvoert.

Sprekend op de Israëlisch-Amerikaanse Raad top in Washington, D.C., herhaalde Trump zijn toewijding aan Israël en waarschuwde voor de existentiële bedreigingen waarmee het land wordt geconfronteerd. “Het is totale vernietiging… Je hebt een grote beschermer in mij. Je hebt geen beschermer aan de andere kant,” zei Trump tijdens zijn toespraak.

Een recente peiling van Fox News gaf aan dat Trump aanzienlijke steun heeft gekregen van kiezers die het Israël-Hamas conflict prioriteit geven.

De peiling toonde aan dat 52% van de kiezers Trump vertrouwt om de Israël-Hamas oorlog effectiever aan te pakken, vergeleken met 45% die Kamala Harris prefereert.

Ondertussen is Kamala Harris vaag geweest over haar houding met betrekking tot het conflict in Israël. Tijdens een toespraak bij de Nationale Vereniging van Zwarte Journalisten in Philadelphia noemde Harris de noodzaak van een deal, maar specificeerde niet welke deal ze bedoelde. “We moeten deze deal realiseren, en we moeten het onmiddellijk doen,” zei Harris.

Ze noemde ook een pauze op 2.000-pond bommen als een vorm van druk in onderhandelingen, maar haar opmerkingen lieten velen, waaronder Rosenberg, zich afvragen over haar duidelijkheid over de kwestie.

Rosenberg uitte zijn ongeloof over Harris’ opmerkingen en haar benadering van het conflict in Israël, en gaf aan dat ze “van haar stuk geweest” was als ze op dit moment een twee-statenoplossing suggereerde.

Perino speculeerde tijdens het interview dat Harris misschien verwees naar de lopende onderhandelingen over de gijzeldeal, maar Rosenberg bleef skeptisch over de positie van de vice-president.

Nu de verkiezingen van 2024 naderen, benadrukt Rosenberg’s vertrek uit de Democratische Partij en zijn steun voor Trump de groeiende bezorgdheid onder sommige Joodse kiezers over de huidige houding van de regering ten opzichte van Israël en de bredere implicaties voor de relaties tussen de VS en Israël.

Kijk naar de video:


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/swing-state-democrat-ditches-party-to-endorse-donald-trump-heres-why-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....