Samen met Julia’s ouders en zus trok het koppel naar het 800 jaar oude chateau in Charente, in Frankrijk, met het doel om er een bed and breakfast te openen. Een pand van 1.300 vierkante meter. 88 ramen, drie torens, 17 open haarden en een gigantische tuin. Het was alles waarvan Julia en Caroline altijd al hadden gedroomd.

Maar vanaf het moment dat ze de sleutels van het kasteel overhandigd kregen, bleek dat het pand toch niet zo dromerig was als ze initieel dachten. De familie werd meteen geconfronteerd met zaken zoals verstopte rioleringen en elektriciteitsproblemen. Het regende dan ook nog eens op sommige plekken binnen en met onvoorziene renovaties – en dus ook heel wat extra kosten – als gevolg.

En hoewel de familie wist dat ze het kasteel deels moesten renoveren, werden ze verrast door de omvang ervan. Het koppel ontdekte pas na de aankoop dat het kasteel een historisch monument is dat moet worden herbouwd volgens dezelfde – en vooral dure – methoden als waarmee het gebouwd is. Een renovatiebudget van 1 miljoen dollar, groeide al snel uit tot 1,5 miljoen dollar. “Het wordt helemaal onbetaalbaar”, zei Leach.

Geen la vie en rose, voor de familie dus. Wel “verpletterende verantwoordelijkheid en paniek”, zo vertelde Leach aan Wall Street Journal. Door de onverwachte hoge kosten, moest het koppel veranderen van plan. De bed and breakfast was al niet meer mogelijk. Om de kosten toch wat te drukken en opnieuw een inkomen te hebben, organiseerden Julia en Caroline reeds verschillende workshops, waaronder yoga- en schildersessies. Tot op de dag van vandaag moet de familie inventief zijn om rond te komen.

Maar de familie blijft positief. Dankzij hun harde werk, konden ze in de voorbije maanden dan toch enkele kamers in het kasteel verhuren. En ook volgende maand zullen ze hun handen vol hebben met een grote boeking.