In de Tweede Kamer heeft Thierry Baudet PVV-leider Geert Wilders geconfronteerd met diens plotselinge draai op een aantal zeer belangrijke onderwerpen. Onderwerpen waarop Wilders en Baudet het tot voor kort eens waren… Maar nu gaat Wilders plots akkoord met beleidsmaatregelen die des D66’s zijn. “Wat is er met je gebeurd, man?!” vroeg Baudet dan ook geschrokken aan Wilders.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) vorige week fileerde Thierry Baudet het beleid van het nieuwe kabinet op een aantal belangrijke onderwerpen. Met name op gebied van ‘het klimaat’ begreep Baudet niet hoe dit kabinet, dat gesteund wordt door de PVV, dít beleid kan willen implementeren. Want, zei Baudet, er is helemaal niets aan de hand. Al die maatregelen zijn totaal onnodig (en ook nog eens extreem duur).

“Geert, dat vond jij toch óók?” riep Baudet uit. Daarbij keek hij Wilders direct aan. Want ja, inderdaad, tot voor kort hadden Wilders en Baudet min of meer hetzelfde klimaatstandpunt. Ze vonden het allebei gekkigheid, totaal onnodig, en brute geldverkwisting.

Geweldige speech van Baudet tegen Wilders: “Wat is er met je gebeurd man? Dit kabinet neemt de klimaatdoelstellingen van het vorige kabinet volledig over. Sterker: het kabinet gooit de klimaatuitgaven met tientallen procenten omhoog. Onze gehele welvaart wordt opgeofferd voor een…

“De nummer één reden dat onze economie verder de afgrond in duikt,” zei Baudet, en dat het leven steeds duurder wordt is de knettergekke globalistische “obsessie met klimaat en CO2.” Dat was onder Rutte zo… en dat blijft onder Dick Schoof óók zo.

“De koers,” ging Baudet verder, die op dat gebied onder Rutte is ingezet “zal helaas gewoon doorgaan. Meer dan 1.000 miljard! Dat kosten de klimaatdoelstellingen in totaal. Dit kabinet neemt die klimaatclausules ongecensureerd over. Sterker, het kabinet gooit de klimaatuitgaven ten opzichte van vorig jaar met tientallen procenten omhoog.”

Waarschijnlijk wist je dat niet, maar het is correct wat Baudet zegt. De uitgaven gaan “van 4,6 miljard afgelopen jaar naar 5,6 miljard dit jaar.” Dat is dus een toename van meer dan 20 procent. En daar eindigt het niet. Volgend jaar wordt het 6,1 miljard, daarna 6,2 miljard… en dat gaat zo maar door. Onze hele welvaart wordt opgeofferd voor een energietransitie die onbetaalbaar is en bovendien onwetenschappelijk.”

De klimaatgekte gaat steeds meer kosten. En de PVV steunt het.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

“We moeten de energietransitie niet versnellen, niet intensiveren zoals dit kabinet doet; [maar we moeten ermee] stoppen. Terugdraaien. Kolencentrales [moeten] weer open. [Het] Groninger gasveld [moet] weer open!” zei Baudet daarop.

“Stop de groene waanzin. Geef de maakindustrie, maar ook huishoudens allemaal weer de ruimte. Maar benzine en diesel weer betaalbaar,” concludeerde hij tenslotte. Dát zijn maatregelen die werken. Dát zijn maatregelen waar Nederland behoefte aan heeft.

Vreemd genoeg neemt het kabinet Schoof die maatregelen niet. En vindt de PVV dat helemaal prima.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/filmpje-thierry-baudet-roept-uit-na-totale-overgave-geert-wilders-aan-kartel-wat-is-er-met-je-gebeurd-man

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....