Niet-burgers die aan de kieslijsten van de staat worden toegevoegd via motorvoertuigendiensten is een aanzienlijk probleem geworden, vooral sinds de National Voter Registration Act van 1993, zoals gerapporteerd door Just the News.

J. Christian Adams, president van de Public Interest Legal Foundation (PILF), heeft zijn bezorgdheid geuit over niet-burgers die zich registreren om te stemmen, zelfs nadat zij expliciet hun niet-burgerstatus hebben aangegeven. Hij wees erop: “We hebben er honderden waarbij ze op het formulier daadwerkelijk aangeven: ‘hallo, geen burger,’ en ze worden toch geregistreerd om te stemmen.”

Dit probleem strekt zich uit over verschillende staten, waarbij veel niet-burgers via het motorstemproces aan de kieslijsten worden toegevoegd, meestal behandeld door de Departments of Motor Vehicles (DMV). Volgens Adams zijn zelfs legale bewoners per ongeluk in het systeem terechtgekomen.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Je Huis Verzend

Hij legde uit dat 90-95% van degenen die via dit proces geregistreerd zijn, legale bewoners zijn, zoals green card-houders, die onbewust deel uitmaken van de kieslijsten.

PILF Niet-burgers Kiezerslijsten door Red Voice News

In Pennsylvania onthulde Adams dat niet-burgers al tientallen jaren zijn geregistreerd om te stemmen, een probleem dat door de staat zelf is erkend. Hij deelde mee dat PILF heeft gestreden om documenten te verkrijgen die de omvang van dit probleem aantonen, maar Pennsylvania heeft hen al zeven jaar tegengehouden.

Onlangs werden er mondelinge pleidooien gehouden voor het Derde Circuit Hof van Beroep, en Adams hoopt dat Pennsylvania binnenkort de benodigde documenten zal vrijgeven.

In 2017 erkende de toenmalige staatssecretaris van Pennsylvania, Al Schmidt, dat er meer dan 100.000 overeenkomsten tussen kiesregistratiegegevens en staatsrijbewijzen waren gevonden, wat leidde tot bezorgdheid over een “mogelijk zeer significant aantal” niet-burgers op de kieslijsten.

Californië is een andere staat waar dit probleem aanhoudt. PILF heeft een rechtszaak aangespannen tegen Alameda County wegens schending van de National Voter Registration Act door te weigeren documenten openbaar te maken van buitenlandse staatsburgers die de afgelopen 20 jaar zijn geregistreerd om te stemmen.

Adams merkte op dat niet-burgers vaak liegen over hun burgerschap bij de DMV, wat leidt tot hun registratie.

Het probleem is ook aan het licht gekomen in andere staten, waaronder Arizona, Texas, en Ohio.

Bijvoorbeeld, de staatssecretaris van Arizona, Adrian Fontes, erkende onlangs dat bijna 100.000 kiezers per ongeluk geregistreerd waren door fouten in het systeem van de staat. In Texas kondigde gouverneur Greg Abbott de verwijdering aan van meer dan een miljoen ongeschikte kiezers, waaronder duizenden niet-burgers. Ook Ohio is begonnen met het verwijderen van niet-burgers van zijn kieslijsten na het identificeren van honderden die hun niet-burgerstatus hadden erkend.

Over het hele land worden niet-burgers gevangen in een gebrekkig systeem, wat ernstige bezorgdheid oproept over de integriteit van de Amerikaanse verkiezingen.


De mening van bijdragers en/of inhoudspartners is de hunne en weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van je eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/they-checked-not-a-citizen-still-got-registered-to-vote/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....