Amerika stuurt extra troepen naar het Midden-Oosten. Daar nemen de spanningen namelijk razendsnel toe. En dat niet alleen. Nee, de Amerikanen vertellen hun eigen burgers ook dat ze direct dienen te vertrekken uit Libanon. Wat kan er misgaan, niets toch zeker?
Het dreigt serieus mis te gaan tussen Libanon en Israël – en dus tussen Iran en Israël. De twee worden steeds feller, er worden steeds meer bombardementen uitgevoerd, steeds meer raketten worden in de lucht geschoten… en nu zegt Amerika dat het extra soldaten naar de regio stuurt. “Om de rust te bewaren,” heet het officieel.
“In het licht van de toenemende spanningen in het Midden-Oosten, en uit een overmaat aan voorzichtigheid, sturen we een klein aantal extra Amerikaanse militairen vooruit om onze reeds aanwezige troepen in de regio te versterken,” vertelt de Amerikaanse persvoorlichter journalisten vandaag. Deze ‘extra troepen’ komen bovenop de 40.000 Amerikaanse troepen die al in de regio zijn.

Omdat het zo spannend dreigt te worden zegt Washington ook dat Amerikanen de regio – of in ieder geval Libanon – zo snel mogelijk moeten verlaten. “Vanwege de onvoorspelbare aard van het aanhoudende conflict tussen Hezbollah en Israël en de recente explosies in heel Libanon, waaronder Beiroet, dringt de Amerikaanse ambassade er bij Amerikaanse burgers op aan om Libanon te verlaten zolang er nog commerciële opties beschikbaar zijn,” ging de persvoorlichter vandaag verder.

Met andere woorden, “vlucht nu het nog kan.”

Israël is hard bezig in Libanon. Volgens het ministerie van Defensie is het leger bezig om daar “20 jaar werk van Hezbollah te vernietigen.” Met andere woorden, de Israeliërs denken dat ze de hele infrastructuur van Hezbollah kapot schieten.

Hezbollah heeft zojuist gereageerd met een nieuwe barrage aan raketten. In ieder geval een paar lijken door het verdedigingsschild van Israël te zijn gebroken. Hoewel verreweg de meeste raketten het niet halen en de meeste dodelijke slachtoffers in Libanon vallen, niet in Israël.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!
De vraag is nu: wat doet Iran? En daarnaast: komt de Libanese overheid zelf ook in actie, of blijft het een oorlog tussen Israël en Hezbollah? Als het laatste het geval gaat de schade meevallen. Maar als het eerste of tweede gebeurt… dan heeft de hele regio echt een probleem.

Wat zorgwekkend is? Dat Amerika nu dus extra troepen stuurt. Hoogstwaarschijnlijk weet DC iets dat wij nog niet weten.

Oeps.

DDS heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/midden-oosten/grote-oorlog-staat-op-punt-beginnen-in-midden-oosten-amerika-stuurt-troepen-en-haalt-mensen-uit-libanon

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....